Сьогодні – Всесвітній день Бітлз

0
56

Сьогодні - Всесвітній день Бітлз

П’ятдесят п’ять років тому в Ліверпулі відкрився клуб Cavern, у якому дебютували The Beatles. 16 січня 1957 року тут почали свій шлях до слави тоді ще нікому не відомі молоді музиканти Джон Леннон, Пол Маккартні й Джордж Харрісон, до яких через пару років приєднався Рінго Старр.

За рішенням ЮНЕСКО, з 2001 року 16 січня вважається Міжнародним днем The Beatles, повідомляє РІА ‘Новости’.

‘The Beatles – найзнаменитіша і найуспішніша рок-група ХХ століття. У 2004 році журнал Rolling Stone назвав 500 кращих пісень усіх часів і народів, і найбільше в цьому списку пісень Beatles – 23. Четвертий альбом групи – ‘Beatles For Sale’ – дебютував на першому місці британського хіт-параду і залишався на вершині 11 тижнів із 46, проведених в першій двадцятці. Досі повторити цей успіх ніхто не зміг’, – вказується в повідомленні.

Під час гастролей в Америці Beatles двічі виступили в телепрограмі ‘Шоу Еда Саллівана’, зібравши рекордну в історії телебачення кількість глядачів – 73 мільйони (40% населення США у той час). Цей рекорд теж досі ніким не подолано.

Група The Beatles отримала зірку на алеї слави в Голлівуді за досягнення і внесок у музиці. Її визнано найкращою групою усіх часів і народів.

У 1970 році вийшов останній альбом The Beatles ‘Нехай буде так’ (Let It Be). У тому самому році група розпалася. Музиканти зайнялися сольними проектами, а 8 грудня 1980 року Джона Леннона було застрелено в Нью-Йорку своїм шанувальником, психічно неврівноваженим Марком Чепменом.

29 листопада 2001 року в Лос-Анджелесі від онкологічного захворювання помер Джордж Харрісон.

Два інші учасники групи The Beatles – Пол Маккартні й Рінго Старр наразі продовжують творчу кар’єру.

Джерело: РІА ‘Новости’

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here