Аби не лити воду на чужий млин!

0
70

Аби не лити воду на чужий млин!Шановні українці!

Зважаючи на скрутний час, який переживає наша Батьківщина у звязку з відвертою агресією наших сусідів є потреба звернути ся до усіх, хто в тій, чи іншій мірі задіяний у інформаційній сфері. Звертаємось до журналістів, блогерів, та взагалі, пересічних громадян, які на своїх сторінках у соцмережах подають інформацію про перебіг подій в Україні.

Ваша діяльність щодо донесення до громадян України своєчасної та обєктивної інформації щодо подій у нашій державі є дуже важливою та потрібною. Проте, у звяжу із оголошенням часткової мобілізації, потрібно зважати на те, що з допомогою мережі Інтернет Ваші повідомлення, матеріали, фото-відеодокументи можуть переглядати і недруги України. Ми не закликаємо до обмеження доступу до обєктивної інформації, але такі аспекти як чисельність, нумерація, укомплектованість військових підрозділів, маршрути їх пересування, а також прізвища командирів і начальників українського війська повинні, на нашу думку, публікуватися дозовано та обмежено, в залежності від конкретної необхідності.

Що це означає? Приміром, якщо представник прес-служби Мінооборони оприлюднив ту, чи іншу інформацію, вказавши у ній прізвища, кількісні дані, тощо, тоді поширення зазначених відомостей у статтях або дописах буде доречним. Разом з тим, якщо вам випадково вдалося в денний або нічний час стати очевидцем пересувань чи маневрування вітчизняних військовослужбовців і військової техніки, то перш ніж викласти відео чи фото з відповідними коментарями потрібно добре подумати, як цю інформацію подати, оскільки її можуть, і будуть використовувати наші супротивники. Звичайно ж, питання військової цензури є складними і вони важко співставляються із принципами відкритої журналістики, але навіть у найпередовіших демократичних державах світу: США, Великобританії, Франції та ін., інформація про пересування та боєготовність збройних сил має серйозні обмеження до її поширення. Крім того, свідомі громадяни вільного світу, навіть і без нормативних обмежень, чітко розуміють питання важливості особистої самоцензури та здійснюють власну інформаційну діяльність із врахуванням інтересів безпеки Вітчизни.

Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here