Азаров призначив Вілкула відповідальним за помітне покращення” доріг”

0
39

Азаров призначив Вілкула відповідальним за помітне покращення доріг

‘Доручаю віце-прем’єр-міністру Вілкулу взяти під особистий контроль організацію невідкладного ремонту та підготовку до планових ремонтів автошляхів. Треба разом з Міністерством фінансів розглянути стан справ у регіонах і терміново надати допомогу там, де місцевих сил недостатньо. А разом з ‘Укравтодором’ – розробити оптимальний план-графік ремонту доріг державного значення, – зазначив Азаров.

Прем’єр нагадав, що наприкінці січня була проведена нарада з питань утримання доріг у зимовий період, за результатами якої він доручив збільшити фінансовий ресурс на утримання доріг загального користування, зокрема, на придбання посипних матеріалів, палива тощо.

У січні ‘Укравтодор’ отримав 417 млн грн з держбюджету.

‘За великим рахунком, потрібно принаймні два мільярди гривень. Тому треба сконцентрувати всі можливі ресурси, не розпорошувати їх, шукати місцеві резерви’, – повідомив Азаров.

На його думку, у 2012 році була недостатньою субвенція на розбудову та ремонт доріг комунальної власності, а місцева влада не змогла мобілізувати необхідні ресурси.

‘Кошти використовувались неефективно, розпорошувались на велику кількість об’єктів, тому майже ніде не вдалося досягти помітного покращення’, – сказав Азаров.

Окрім того, Азаров визнав, що українськими дорогами ‘інколи неможливо проїхати’.

‘Нинішня зима остаточно доконала багато кілометрів шляхів і вулиць. Водії і пішоходи обурені станом дорожнього покриття’, – сказав прем’єр.

‘Руйнується дорожнє покриття на міських вулицях, комунальних дорогах, на старих автомобільних шляхах загального користування. Без сліз неможливо дивитися дорогу Київ – Одеса, на ділянку дороги Хмельницький – Чернівці. Або спробуйте проїхати від Сум до Києва’, – згадав він.

‘Не краща ситуація з дорогами комунального власності. Як приклад, кільцева дорога навколо Києва. Жоден обласний центр не може похвалитися гарними дорогами’, – додав Азаров.

Він нагадав, що місцеві громади мають право направляти на потреби дорожнього господарства кошти субвенції на соціально-економічний розвиток території та залучати ресурси з фонду регіонального розвитку.

Азаров також доручив місцевим адміністраціям до 1 березня завершити формування переліку об’єктів будівництва та ремонту доріг комунальної власності.

Як повідомлялось, нещодавно Азаров заявив, що на створення якісного дорожнього полотна недостатньо коштів.

Нагадаємо, у серпні минулого року радник голови Державної служби автомобільних доріг України Євген Прусенко заявив, що за умови збереження фінансування на нинішньому рівні на ремонт українських доріг знадобиться 85 років.

Джерело: Українська правда

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here