Борьба с амброзией продолжается

0
43

Наступил традиционный сезон цветения амброзии, что сказывается, прежде всего, на аллергиках. Днепропетровские власти не сидят без дела и пытаются бороться с сорняком в рамках выделенного бюджета.

По сообщению пресс-службы горсовета:

‘У Дніпропетровську з початку травня скошено понад 11 тисяч гектарів амброзії та інших карантинних рослин. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління комунального господарства Дніпропетровської міської ради Геннадій Демошенко. За його словами цього року у міському бюджеті на покіс карантинних рослин передбачено 200 тисяч гривень. Щодня до робіт з покосу трави залучається близько 100 комунальників. Згідно з правилами благоустрою установи, підприємства та організацій мають доглядати за закріпленими за ними територіями, зокрема, регулярно скошувати траву заввишки 10 сантиметрів та знищувати бурян. Порушників правил благоустрою притягують до адміністративної відповідальності та стягують з них штрафи. Розмір штрафу 340 до 1 тисячі 700 гривень. За несвоєчасний покіс трави з початку травня було складено 26 адміністративних протоколів і накладено штрафів на 22 тисячі гривень, – додав Геннадій Демошенко.

За словами Генннадія Демошенка, комунальні служби міста для того щоб попередити розповсюдження амброзії виривають буряни з коренем, а на місцях, де її найбільше, сіють спеціальні газонні трави, які висушують корінь амброзії.

Наразі управління з охорони навколишнього природного середовища укладає угоди на розробку карантинної мапи міста та рослинних екстрактів для пригнічення росту карантинних рослин. Ці заходи передбачені програмою з локалізації і ліквідації амброзії полиносної та інших карантинних організмів на території Дніпропетровська на 2012-2016 роки. Для нашого міста розробка рослинного екстракту дуже важлива щоб не залежати від закордонних виробників. Цей екстракт буде створено на основі рослинних речовин, тому він не буде шкодити навколишньому середовищу. Планується, що розробкою рослинного екстракту займатимуться фахівці Дніпропетровського державного аграрного університету, – додала начальник відділу комплексного екологічного контролю управління з охорони навколишнього природного середовища Дніпропетровської міської ради Тетяна Левчова.

З питань покосу карантинних рослин необхідно звертатися за телефонами: 745-55-06 ( управління комунального господарства), 373-86-53( КП Міськзеленбуд).’

Источник: Газета ‘Горожанин’

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here