Активісти Київської «Батьківщини» провели в Європі низку акцій на підтримку Юлії Тимошенко

0
54

Активісти Київської «Батьківщини» провели в Європі низку акцій на підтримку Юлії Тимошенко

Активісти Київської Батьківщини провели в Європі низку акцій на підтримку Юлії Тимошенко



Активісти Київської міської партійної організації Батьківщина провели за кордоном шість акцій на підтримку Юлії Тимошенко.



Впродовж новорічних свят банер Freedom for Yulia (Свободу для Юлі), було розгорнуто в Нідерландах (Амстердам), Франції (Париж), Польщі (Варшава), Чехії (Прага), Греції (Афіни) та Болгарії (Софія).



За ініціативою Київської міської партійної організації Батьківщина акція стартувала в грудні. Серед організаторів заступник голови Київської міської організації Батьківщина Олександр Федоренко, голова Соломянської партійної організації Тетяна Хитрик та Святошинської Роман Смик.



Банер із Тимошенко було розгорнуто у Франції на парижській Ейфелевій вежі, у Нідерландах на площі Дам, що у Амстердамі, у Польщі Варшавський аеропорт Шопен, у Чехії на центральній Староместській площі, що у Празі, у Греції біля Акрополя та на найвищій точці міста Афіни – горі Лікавіттос, у Болгарії на центральній площі міста Софія, біля будинку уряду.



Як не прикро, але в Європі Україна асоціюється з тоталітаризмом, з президентом, який має кримінальне минуле, та з політичними репресіями проти жінки-політика Тимошенко. Банер з Юлією фотографували на телефони і камери. Кожен з перехожих ставав нашим симпатиком і соратником, – каже Олександр Федоренко, заступник голови Київської організації Батьківщина.



Під час поїздки нас вітали автомобілісти своїми гудками, а коли ми проводили флешмоби на центральних площах міст, нас зустрічали й українці. Всі вони засуджують уряд Януковича, – каже голова Соломянської партійної організації Тетяна Хитрик.



Ми вирішили самотужки організувати цю акцію, адже знаємо, наскільки нашому лідеру сьогодні важко! Бажаючих долучитися до туру на захист Юлії Тимошенко з кожним днем стає все більше, – сказав Роман Смик, голова Святошинської партійної організації.



Київська Батьківщина виступає з ініціативою посилювати міжнародний інтерес до політичних репресій в Україні. В осередку партії закликають всіх киян, які виїжджатимуть за межі України, підтримати ініціативу та обіцяють всім, хто звертатиметься до осередку, банери із зображенням Юлії Тимошенко.

Джерело: byut.com.ua

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here