У Кривому Розі перемагає Вілкул

0
23

У Кривому Розі переможцем другого туру виборів міського голови стає представник Опозиційного блоку, чинний міський голова Юрій Вілкул. Інформацію про це 16 листопада підтвердили в міській виборчій комісії.

За даними комісії, Юрій Вілкул, який є батьком одного з лідерів Опозиційного блоку, екс-віце-премєра уряду Азарова Олександра Вілкула, набирає 50,21%, а кандидат від Самопомочі Юрій Милобог 49,79%.

Як повідомили в ТВК, різниця між кандидатами склала менш ніж 800 голосів.

Опонент Вілкула на виборах Юрій Милобог уже заявив про свою незгоду з результатами виборів і про незаконні дії ТВК.

Підсумки першого туру, згідно з якими чинному меру Юрію Вілкулу не вдалося перемогти в один тур, оголошувалися міською виборчою комісією за 5 хвилин до 12:00 останнього відведеного законом дня для встановлення офіційних результатів. Однак цього разу комісія діяла в якомусь експрес-режимі і призначила мером Юрія Вілкула рано-вранці 16 листопада. Таким чином виконувалося завдання: поставити перед фактом спляче місто. При цьому не були взяті до уваги скарги про численні порушення під час виборчого процесу. Наявні скарги з 12 виборчих дільниць свідчать, що у Юрія Милобога вкрадено 4000 голосів, заявили в штабі Юрія Милобога.

Там також поінформували про намір подання позову до суду для оскарження результатів виборів. Офіційні результати другого туру виборів мають оголосити не пізніше 20 листопада.

Джерело: radiosvoboda.org

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here