Правозахисники та волонтери відкрили в штабі 93-ї бригади центр правової та психологічної допомоги

0
119

Правозахисники та волонтери відкрили в штабі 93-ї бригади центр правової та психологічної допомоги



Після переїзду штабу 93-ї ОМБР з смт Черкаського до Красноармійська, командування та керівництво СІЧі продовжить співпрацю у напрямках надання особовому складу бригади комплексної правової допомоги.

Про це під час останнього візиту до Красноармійська домовилися правозахисники ГО Правозахисна Група Січ та командування 93-ї ОМБр. Підполковник Олександр Василенко радо пристав на пропозицію волонтерів, запропонувавши виділити місце в штабі і скласти графік роботи. Юридичних проблем дуже багато. Починаючи від отримання посвідчення УБД закінчуючи узгодженням документів про поранення та псування майна. Про нагороди я взагалі не кажу. Українська армія досі живе за документообігом цивільних часів, на кожну ситуацію треба збирати кипу документів. А отримання земельних ділянок АТОшниками це взагалі поле некошене, ми геть нічого не знаємо – зізнався комбриг.

Ми з задоволенням відгукнулись на запрошення командування героїчної частини, з якою працюємо майже рік та вважаємо за честь подальшу співпрацю з нею. А взагалі це чи не єдиний в Україні успішний досвід такої тісної співпраці правозахисників та військових – наголосив директор ГО ПГ СІЧ Дмитро Рева. Представники Січі приїхали до штабу з комплексною пропозицією, що складається з наступних напрямків роботи:

– Допомога в зборі документів на отримання посвідчення УБД,

– Особисті консультації щодо навколовійськових юридичних питань (поранення, полон, втрата майна в бойових діях),

– Правова допомога з цивільних питань, що військовослужбовець не в змозі вирішити самостійно через перебування на службі в ЗСУ (кредити, розлучення, майнові питання, трудове законодавство).

Для вирішення цих проблем ПГ Січ домовилася про зєднати зусилля з приймальнею Української Гельсінської спілки з прав людини у м. Красноармійськ, юрист якої буде відвідувати штаб декілька разів на тиждень, вестиме прийом, консультуватиме бійців. Для вирішення більш складних питань, повязаних з отриманням УБД, вторинною правовою допомогою чи, наприклад, з кримінальними провадженнями, залучатимуться спеціалісти Січі, котрі регулярно приїжджають до підопічної частини.



Правозахисники та волонтери відкрили в штабі 93-ї бригади центр правової та психологічної допомоги



Також волонтери та командування знайшли порозуміння щодо більш глибокої співпраці. В рамках партнерської програми реабілітації Форпост, воїнів відвідуватимуть кризові психологи з Психологічної кризової служби, адже підтримка під час перебування в АТО значно полегшує адаптацію, піднімає бойовий дух та мінімізує ризики по поверненню до цивільного життя.

Особливо командуванню сподобалася нова ініціатива Січі – освітня програма, представлена керівником благодійного фонду СІЧ-допомога Юрієм Фоменко, яка дозволить навчати та перевчати воїнів затребуваним на ринку праці спеціальностям по поверненню з АТО та готувати контрактників для ЗСУ.

Отримати детальну інформацію, щодо роботи спеціалістів СІЧі та Форпосту у м. Красноармійськ можна за тел. 056 767-39-87, 094 911-09-87, 095 865-14-19, 097 378-61-98 pgsichdnipro@gmail.com (ГО Правозахисна группа СІЧ) 096 839-76-17 forpost.dnepr@gmail.com (приймальня програми Форпост)

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here