У Дніпропетровську затримали диверсантів з Мауглі” (Фото)”

0
30

Служба безпеки України попередила низку диверсій, терористичних актів та політичних вбивств, які за завданням так званої ЛНР готувала злочинна група на Дніпропетровщині. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

29 травня у Дніпропетровську СБУ затримала чотирьох зловмисників, які готували фізичну розправу над волонтерами та членами добровольчих батальйонів. У них вилучено вогнепальну зброю та бойові гранати. Встановлено, що терористичну групу очолював 39-річний співробітник однієї з приватних охоронних структур Дніпропетровська з позивним Мауглі.

Серед інших затриманих зловмисників члени Союза советских офицеров ветеран спецназу і керівник федерації карате. Звязковим із ватажками терористичної організації ЛНР був 23-річний бойовик, який брав участь у незаконних збройних формуваннях на Луганщині і був таємно засланий до Дніпропетровська у лютому під виглядом переселенця.

Терористична група отримала від бойовиків на прізвиська Саід і Остап список громадських активістів, членів Правого сектора, добровольчих батальйонів для організації їх фізичного знищення. Також група мала вчинити теракти в обласному центрі. Готуючись до злочинів, зловмисники тренувалися на колишньому військовому полігоні. У ході обшуків помешкань зловмисників правоохоронці вилучили пять гранат РГД-5, вогнепальну зброю та набої, компютерну техніку із матеріалами, що свідчать про протиправну діяльність затриманих, засоби звязку для координації з бойовиками ЛНР.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here