На Дніпропетровські школи витратять більше 100 млн. грн.

0
34

На Дніпропетровські школи витратять більше 100 млн. грн.

Усі навчальні заклади Дніпропетровщини будуть вчасно підготовлені до початку нового навчального року та опалювального сезону. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час селекторної наради з питань виконання Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», яку провів Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Дмитро Колєсніков повідомив, що на Дніпропетровщині підготовки закладів освіти до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років почалась одразу після завершення попереднього опалювального періоду. Необхідні підготовчі та ремонтно-будівельні роботи будуть виконані в усіх 1024 загальноосвітніх навчальних закладах та в 951 дошкільному закладі області. Для цього заплановано залучити фінансування у 114,7 млн грн з бюджетів різних рівнів.

«Діти – це майбутнє Дніпропетровщини і всієї України, – зазначив Дмитро Колєсніков. – Тому влада регіону робить все для того, щоб забезпечити їм комфортні та зручні умови для навчання. Цим ми втілюємо в життя Соціальну ініціативу нашого Президента Віктора Федоровича Януковича «Діти – майбутнє України», спрямовану на створення повноцінних умов для зростання, інтелектуального та фізичного розвитку нового покоління громадян нашої держави».

Губернатор наголосив, що під час поточних та капітальних ремонтів особлива увага приділяється впровадженню енергозберігаючих технологій та оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти. Зокрема, мають бути відремонтовані системи енергозабезпечення учбових корпусів, харчоблоків та їдалень, встановлені нові енергозберігаючі металопластикові вікна.

Загалом до початку опалювального сезону 2013-2014 рр. у загальноосвітніх навчальних закладах планується відремонтувати 11,4 тис. пог. м. інженерних мереж, 52,7 тис. кв. м. покрівель, замінити 7671 вікно. У дошкільних навчальних закладах будуть відремонтовані 12,1 тис. пог. м. інженерних мереж, 27,4 тис. кв. м. покрівель, буде встановлено 2560 енергозберігаючих вікон. Також заплановано відремонтувати 261 автономний об’єкт теплопостачання (шкільні котельні та топкові).

Станом на 14 червня 2013 р. в закладах освіти вже виконано значні обсяги ремонтно-будівельних робіт, освоєно 3,1 млн грн (7%) коштів з державного бюджету, 1,5 млн грн (13%) з обласного бюджету, 6,6 млн грн (13%) з місцевих бюджетів, 0,7 млн грн (9%) позабюджетних коштів.

Заклади освіти міст та районів області на 100% забезпечені лічильним обладнанням. У 2012 році повністю вирішено питання облаштування внутрішніх санітарно-гігієнічних приміщень.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here