На Дніпропетровщині створюватимуться індустріальні парки для розвитку виробництва

0
37

На Дніпропетровщині створюватимуться індустріальні парки для розвитку виробництва На Дніпропетровщині йде активне створення низки індустріальних парків, які працюватимуть в Дніпропетровську, Павлограді та Кривому Розі. Цей перспективний напрямок роботи веде Дніпропетровське інвестиційне агентство. У ході наради, присвяченої створенню індустріального парку в Кривбасі, відбулося обговорення концепціі проекту. Також було розглянуто пріоритетну ділянку для розміщення парку на території міста, найбільш відповідну з т.з. географічного розташування, транспортної та інженерної інфраструктури.



Дніпропетровщина є однією з провідних областей України за показником залучення іноземних інвестицій. На сьогодні в економіку регіону надійшло понад 8 млрд дол інозмених інвестицій, причому 1,3 млрд дол – за останні роки. Кожен шостий долар, інвестований в Україну, працює в нашому регіоні. Губернатор Дмитро Колесніков підкреслює, що Індустріальні парки стануть ефективними майданчиками із залучення інвестицій в регіон.



«Необхідно продовжувати активну роботу в цьому напрямку, активно вирішувати поставлене Президентом України Віктором Януковичем завдання про підвищення інвестиційної складової в економіці. Тому створення індустріальних парків, в яких будуть створені всі умови для діяльності інвесторів – одна з найважливіших складових у посиленні інвестиційної привабливості області», – зазначає Дмитро Колєсніков. Влада регіону створює умови для відкриття нових виробництв. Зокрема, забезпечено підведення інженерних комунікацій, компанії-інвестори звільняються від пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.



Необхідні для облаштування індустріальних парків обладнання, комплектуючі та нього, матеріали, які не виробляються в Україні, звільняються від обкладення митом. Зараз Кабінет Міністрів України розробляє зміни до податкового кодексу України, покликані встановити додаткові преференції для інвесторів, які планують приймати участь у роботі індустріальних парків.



Довідка

Індустріальний парк – спеціальна територія, організована для розміщення нових виробництв, де підведено транспортну та інженерну інфраструктура (електро-, газо-, водопостачання і водовідведення). Компаніям, що розташують виробництва в індустріальному парку, будуть створені оптимальні умови для успішної роботи, в перспективі вони зможуть отримати низку податкових преференцій.



Dnepr.com



ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here