Безкоштовна перевірка на ВІЛ у Дніпропетровську

0
31

Безкоштовна перевірка на ВІЛ у ДніпропетровськуУ Дніпропетровську працюють 8 кабінетів «Довіра», де кожен бажаючий анонімно та безкоштовно може здати аналізи на антитіла до ВІЛ та отримати консультацію лікаря. Про це під час прямої лінії повідомила головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я міської ради Юлія Колосова. «У кабінетах «Довіра» Бабушкінського, Ленінського та Індустріального районів, хворі також мають змогу отримати антиретровірусні препарати. Для профілактики СНІДУ серед вагітних жінок, які вживають наркотики у місті діє програма надання медичної допомоги на базі 1 пологового будинку. Такі жінки знаходяться під наглядом нарколога, їх безкоштовно забезпечують необхідними препаратами для безпечного протікання вагітності», – зазначила Юлія Колосова. Вона також додала, що для наркозалежних працюють 5 кабінетів замісної підтримуючої терапії, із них 4 – на базі обласного наркодиспансеру, один – на базі міського Центру профілактики та боротьби зі СНІДом. Там надають консультації і лікують за допомогою замісної терапії, яка дозволяє подолати наркотичну залежність.

Завідувач міським центром профілактики та боротьби зі Снідом Олена Ліснича нагадала, що згідно зі статистикою більше третини ВІЛ-інфікованих не звертаються за допомогою до лікарів. «Це призводить до швидкого прогресування хвороби. Люди повинні розуміти, що виявлення ВІЛ-інфекції на ранніх стадіях та своєчасна підтримуюча терапія подовжує життя», – додала Олена Ліснича.

На сьогодні у місті діє програма протидії розповсюдженню соціально-небезпечних хвороб у Дніпропетровську на 2013-2016 роки. Вона спрямована на профілактику та лікування соціально-небезпечних хвороб, покращення якості життя хворих та їх сімей, забезпечення лікування, догляду і підтримки.



Джерело: dniprorada.gov.ua



Dnepr.com





ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here