На Дніпропетровщині впроваджують інноваційну систему оповіщення населення

0
113

На Дніпропетровщині впроваджують інноваційну систему оповіщення населення

Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи Сергій Коваленко під час виїзної наради у м. Перещепине Новомосковського району.

Місто Перещепине Новомосковського району стало першим, де впровадили пілотний проект з оповіщення населення. Він був створений у рамках програми «Регіональна цільова соціальна програма розвитку цивільного захисту в Дніпропетровській області на 2011 – 2015 роки». Об’єднавши можливості пускового комплексу сучасної системи централізованого оповіщення Дніпропетровської області та технічних засобів і каналів зв’язку «КиївСтар» у проблемній зоні покриття тепер є можливість отримувати екстрені повідомлення за допомогою радіо та телебачення.

Дана система дозволить підвищити ефективність оповіщення населення за рахунок використання телекомунікаційних каналів «КиївСтар» (в подальшому планується залучення усіх крупних операторів зв’язку). Також, у випадку надзвичайних ситуацій усі користувачі даного оператора отримають миттєве SMS. Це дасть можливість максимально охопити населення, що не знаходяться біля радіоприймачів та телевізорів

«Забезпечення безпеки та захисту населення від негативних наслідків надзвичайних ситуацій розглядається як невід’ємна частина державної політики національної безпеки, як одна з найважливіших функцій органів виконавчої влади. На цьому наголошує керівник регіону Дмитро Колєсніков»,- підкреслив Сергій Коваленко.

Така система дозволить доводити сигнали про надзвичайні ситуації до людей у самих віддалених населених пунктах Дніпропетровщини, що значно підвищить рівень безпеки в області.

Довідка:

В 2010-2011 роках облдержадміністрацією були виділені кошти для удосконалення системи оповіщення області.

З метою недопущення випадків відказу в роботі системи оповіщення, Президентом України поставлені завдання з 2012 до 2017 року провести удосконалення та модернізацію систем оповіщення в державі, що дасть змогу значно покращити захист населення від можливих надзвичайних ситуацій.

Для ефективного попередження виникнення надзвичайних ситуацій, ліквідації наслідків у разі їх виникнення Програмою передбачено виконання заходів із удосконалення регіональної системи централізованого оповіщення органів влади і населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій.

Науково-виробничим підприємством «ОЗОН-С» на базовій станції мобільного зв’язку «КиївСтар» у м. Перещепине Новомосковського району змонтований діючий комплект системи централізованого оповіщення, який забезпечує трансляцію інформаційних повідомлень про надзвичайні ситуації та трансляцію державного радіомовлення.

Реалізація такого рішення особливо важливо для своєчасного оповіщення керівного складу, організацій, підприємств, установ та населення, а також для розвитку радіомовлення в сільський місцевості, вздовж основних автомобільних доріг та залізничних магістралей.



Dnepr.com





ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here