Акції в підтримку Всеукраїнського суботника пройшли в усіх містах та районах Дніпропетровщини

0
30

Акції в підтримку Всеукраїнського суботника пройшли в усіх містах та районах Дніпропетровщини

У цей день прибрати вулиці, парки та сквери вийшли понад 200 тис жителів регіону: від мера до звичайного жителя, від керівників великих підприємств до простих робітників, від олімпійських та світових чемпіонів до починаючих і ще зовсім юних спортсменів. Містами та районами області пройшла хвиля акцій, присвячених Дню довкілля. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков взяв участь у суботнику в парку ім. 40-річчя Перемоги і Севастопольському парку у Дніпропетровську, посадив дерево біля пам’ятника воїнам 152-ої стрілецької дивізії.

Губернатор наголосив, що Президент України Віктор Янукович визначає захист навколишнього середовища та примноження національних природних ресурсів довгостроковою стратегією подальшого розвитку України. Дніпропетровщина активно долучилась до Всеукраїнського дня довкілля. Оригінальні акції в підтримку Всеукраїнського суботника пройшли в усіх містах та районах Дніпропетровщини.

«Майже кожне місто та район ініціювали свою оригінальну акцію, присвячену Всеукраїнському дню довкілля. На вулиці, у парки та сквери вийшли тисячі жителів Дніпропетровщини: від керівника до звичайного працівника, діти та дорослі, від визначних і вже відомих особистостей до тих, хто тільки починає свій шлях до перемоги. Сьогодні Дніпропетровщина оновила свою красу і розквітла разом із весною», – сказав Дмитро Колєсніков.

Зокрема, спортсмени Дніпропетровщини у рамках Всеукраїнського суботника за підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова провели акцію «Зірки спорту за чистоту свого дому». Під час акції провідні спортсмени Дніпропетровщини: олімпійські чемпіони, чемпіони Європи та світу, молоді спортсмени та резерв школи вищої спортивної майстерності прибрали територію бази олімпійської підготовки школи вищої спортивної майстерності. Зокрема, Чемпіонки ХХХ Олімпійських ігор 2012 року на знак майбутніх перемог спортсменів Дніпропетровщини намалювали олімпійські кільця на воротах школи.

Зокрема, молодь Жовтих Вод у центральному парку міста організувала флешмоб «Молодь – єднайся!», під час якої художніми номерами розважали прибираючих та закликали долучитися до Всеукраїнського суботника. У Першотравенську понад 100 жителів міста вийшли прибрати центральний парк «Веселка», який вже півсторіччя є окрасою міста та улюбленим місцем відпочинку жителів Першотравенська.

Спортсмени Новомосковська після ранкового суботника організували біговий марафон «За здоровий спосіб життя», у якому взяли участь близько 50спортсменів та жителів міста. Марафон пройшов центральними вулицями міста, а по його завершенню на головній площі Новомосковська відбулися майстер-класи з айкідо, кросфіту та Street Workout.

У Нікополі понад 100 активістів об’єдналися в живий ланцюг вздовж берегової лінії Каховського водосховища. Після чого долучилися до Всеукраїнського суботника та прибрали від сміття берег водосховища.

У Васильківському, Межівському, Новомосковському, П’ятихатському, Томаківському та Юр’ївському районах, а також у місті Тернівка створили зелені зони.

Загалом під час суботника в містах та районах Дніпропетровщини висадили понад 20 тис. дерев та більше 12 тис. кущів, майже 50 га газонів та квітників. Також було упорядковано понад 3,5 тис. га парків, скверів, алей та прибудинкових територій, прибрано від сміття понад 350 км берегів та 2 тис. км узбіч доріг і вулиць.



Dnepr.com





ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here