Цього року на Дніпропетровщині близько 370 родин зможуть придбати квартири в рамках програми «Доступне житло»

0
24

Цього року на Дніпропетровщині близько 370 родин зможуть придбати квартири в рамках програми «Доступне житло»

Наприкінці квітня у Новомосковську буде відкрито переший у цьому році будинок, збудований в рамках програми «Доступне житло». Вже влітку буде відкрито другий будинок – у Дніпропетровську, ще один будинок в обласному центрі буде збудований до кінця року на житловому масиві Лівобережний. Загалом у програмі «Доступне житло» беруть участь 10 будинків. Цього року в рамках цієї програми на Дніпропетровщині близько 370 родин зможуть придбати квартири. Про це повідомив губернатор Дмитро Колєсніков під час наради щодо реалізації на Дніпропетровщині Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло».

Будинок у Новомосковську розрахований на 128 квартир та розташований за адресою вулиця Радянська,1. В цьому будинку за програмою «Доступне житло» угоди на придбання квартир вже заключили 2 родини. Будинок у Дніпропетровську розрахований на 96 квартир та розташований за адресою вулиця Мандриківська, 51-м. Угоди на придбання квартир вже заключили 6 родин.

«Житлове питання не вирішувалося роками. Однак його вдалося зрушити з місця. Держава створила реальний механізм, за яким люди можуть придбати власне житло за доступною ціною у кредит. Можливість придбати власну квартиру та почати незалежне життя – справжнє щастя для родини, особливо молодої», – сказав Дмитро Колєсніков. Він також наголосив, що реалізація Соціальної Ініціативи Президента України Віктора Януковича «Доступне житло» дала потужний поштовх розвитку будівельної галузі. Зокрема, обсяги введення в експлуатацію житла у 2012 році, у порівнянні з 2011 роком, зросли на 11,4 % та склали 267,2 тис. кв.м.

На Дніпропетровщині за програмою «Доступне житло» вже підписані 42 договори на придбання власного житла. «Приклад земляків, які вже переконалися у перевагах цієї програми, може стати гарним стимулом для інших родин», – додав губернатор.

Загалом у Дніпропетровській області у програмі «Доступне житло» беруть участь 10 будинків: 4 – у Дніпропетровську, 1 – у Новомосковську, 2 – у Павлограді та по 1 у Дніпропетровському, Петриківському та Верхньодніпровському районах.

Крім того, облдержадміністрація направила на розгляд Міжвідомчої комісії Мінрегіону України матеріали ще по 4 будинках: 3 будинки у Дніпропетровську на ж/м Лівобережний та будинок по вул. Сучкова, 56 у Новомосковську.

«Завдання влади – довести людям надійність цієї програми, продемонструвати її вигідність та доступність. Для цього необхідно розгорнути широку інформаційну кампанію. Жителі нашої області повинні отримувати вичерпну інформацію про умови та об’єкти кредитування», – сказав Дмитро Колєсніков.

Губернатор також наголосив, що надійним партнером з висвітлення цієї роботи є засоби масової інформації. Дмитро Колєсніков рекомендував керівникам міст та районів регіону активно співпрацювати зі ЗМІ для поширення інформації про іпотечну програму «Доступне житло», ініційовану Президентом України Віктором Януковичем у 2012 році. Ця програма дає можливість нашим жителям придбати власне житло на вигідних умовах – отримати кредит під 16% річних, 13% з яких гасить держава.

В містах та районах області створена система консультаційних центрів. Вони працюють при дозвільних центрах міськвиконкомів та райдержадміністрацій. Ще один консультаційний пункт в режимі „Єдиного вікна” працює в Фонді молодіжного житлового будівництва.

Також працюють «гарячі» телефонні лінії:

·департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації – (056) 742 83 26.

·Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (056) 33 56 48, (056) 32 33 13.

На офіційному веб-сайті облдержадміністрації у рубриці «Соціальна ініціатива Президента України ‘Доступне житло’ розміщено основні вимоги кредитування, обєкти кредитування, банки – партнери, актуальні питання. Також на сайті розміщено телефони консультаційних центрів міст та районів області.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here