Кабмін передбачив на реконструкцію СК «Метеор» у Дніпропетровську 72,4 млн грн

0
25

Кабмін передбачив на реконструкцію СК «Метеор» у Дніпропетровську 72,4 млн грн

Кабінет Міністрів України затвердив перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального ремонту спортивних споруд і фізкультурно-спортивної інфраструктури та організаційних заходів на 2013 рік на загальну суму в 200 млн грн у рамках підготовки та проведення в Україні фінального турніру Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 год.

Згідно з розпорядженням найбільша сума коштів (72,4 млн грн) цього року буде спрямована на проектування та реконструкцію будівлі універсально-видовищного спортивного палацу «Метеор» у Дніпропетровську.

«Реконструкція спортивного комплексу забезпечить спортсменів Дніпропетровщини та спортсменів з інших областей тренувальними майданчиками під час проведення Євробаскету-2015. Також буде збільшена кількість глядацьких місць до 6 тисяч. Наразі вже проведені інженерно-геодезичні роботи та завершуються роботи з обстеження фундаменту, будівлі, мереж та обладнання спортивного комплексу», – сказав Дмитро Колєсніков.

Загалом на реконструкцію СК «Метеор» передбачено виділити до 2015 року 200млн грн.

Як повідомлялося раніше, на Дніпропетровщині до Євробаскету-2015 буде збудовано сучасну багатофункціональну арену та нову тренувальну базу. А також будуть збудовані нові термінали та злітно-посадкові смуги Дніпропетровського аеропорту, продовжена реконструкцій доріг міст та районів області.

На проектування та будівництво тренувальних баз по Україні цього року з державного бюджету буде виділено 16,9млн грн. Зокрема, Дніпропетровській області цього року Розпорядженням КМУ передбачено виділити на будівництво тренувальної бази 14,4 млн грн.

Довідково:

Євробаскет-2015 буде проходити у шести містах України:

– груповий етап змагань – у Харкові, Одесі, Львові та Києві,

– півфінальні – у Дніпропетровську, Донецьку

– фінальні ігри – у Києві.

Змагання триватимуть 20 днів. За цей час відбудеться 90 матчів, у яких змагатимуться 24 національні збірні країн Європи.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here