До 17 апреля, Виставка Станіслава Юшкова «Осягаючи суще»

0
38

До 17 апреля, Виставка Станіслава Юшкова Осягаючи суще

До 17 апреля, Виставка Станіслава Юшкова «Осягаючи суще»

З 17 березня по 17 квітня у Дніпропетровському художньому музеї триватиме виставка Станіслава Юшкова з нагоди його 60-річчя.

Випускник факультету Інтерєр і обладнання Харківського художньо-промислового інституту, член Національної Спілки художників України з 1974 року, Станіслав Юшков є автором оздоблення таких об’єктів у нашому місті, як ресторан ‘Стара башта’, дегустаційний зал ‘Нектар’, магазин ‘Океан’, Придніпровська академія будівництва та архітектури, Орільська птахофабрика, Технікум автоматики й телемеханіки, новий Палац піонерів (проектування, вітражі, розписи, батік, гобелени, чеканка).

Останніми роками Юшков називає себе вільним художником і працює відразу в кількох техніках. Художник говорить, що йому байдуже, який інструмент потрапляє йому до рук, головне аби він давав можливість висловити почуття, бо мистецтво для нього це запал, порив, миттєве виявлення емоцій. Сьогодні у тебе добрий настрій, а завтра ти в не в гуморі й уже не можеш пригадати учорашню емоцію. Саме тому Станіслав Олексійович створює роботи у техніках, які дозволяють швидко досягати кінцевого результату, і ніколи не повторює своїх творів.

У чотирьох музейних залах Станіслав Юшков репрезентує біля 300 своїх робіт, виконаних у техніках акварелі, пастелі, гобелену, емалі й енкаустики. Дві останні техніки є надзвичайно складними й шкідливими для здоровя того, хто в них працює. Створюючи емальєрні роботи, художник наносить пофарбовану окисами пастозну масу на спеціально оброблену поверхню і випалює , у результаті чого зявляється склоподібний кольоровий шар, якому не шкодять ані перепади температури й вологості, ані сонячне світло. З давніх часів емаль застосовували в ювелірному мистецтві.

Так само, як і емаль, протягом багатьох століть зберігають первісну свіжість колориту, щільність і фактуру барвистого шару твори, виконані в техніці енкаустики (воскового живопису), яка передбачає роботу з розплавленими й розчиненими в олії фарбами. У Стародавньому Єгипті восковий живопис застосовували для фарбування фасадів храмів.

Станіслав Юшков, усвідомлюючи шкідливість цих технік для власного здоровя, усе одно не може відмовитися від них. Бо мені цікаво, – каже він.

Відкриття виставки 17 березня, о 16.00.

Художественный музей

Адрес : ул. Шевченко, 21, Центр (Нагорный – Гагарина пр.) квартал между ул. Гоголя и Клары Цеткин

Тел.: 744-60-35, 47-33-38

Время: 10:00 – 18:00, выходной – пятница

Цена билета: 12 грн., для студентов – 8 грн., для детей и пенсионеров – 4 грн.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here