С 17 по 19 марта, 7-ий Міжнародний Студентський Фестиваль Франкомовних Театрів

0
17

С 17 по 19 марта, 7-ий Міжнародний Студентський Фестиваль Франкомовних Театрів

С 17 по 19 марта, 7-ий Міжнародний Студентський Фестиваль Франкомовних Театрів

На 7-му Міжнародному Фестивалі Студентських Франкофонних театрів у Дніпропетровську будуть представлені спектаклі франкомовних авторів у виконанні театральних труп з України та Франції.

Призи (дві поїздки у Францію і право участі у Фестивалі франкофонних театрів в Румунії) будуть вручені кращим акторам міжнародним журі, що складається з професійних театральних діячів.

Поза конкурсом, програма фестивалю насичена цікавими зустрічами: обмін досвідом під час зустрічей артистів до або після вистав, обмін між акторами-аматорами і професіоналами в рамках майстер-класів і діалог з глядачами зі сцени і поза стінами театру.

У перший день фестивалю французької трупі A l’improvisade буде надана можливість здивувати глядачів своєю театральною імпровізацією Поломка. Відкриття фестивалю відбудеться об 18.00 у Палаці студентів Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара.

17 березня

18:00 Урочисте відкриття фестивалю

18:30 Спектакль відкриття Поломка

Вистава театральної імпровізації у виконанні трупи A l’improvisade (Париж, Франція)

Постановка : Рішара Піно

Вони одні, покинуті на узбіччі дороги, вони не знають, де вони і як звідси вибратися, у них немає друзів і немає надії… Одягнені в жовті жилети, озброєні червоними аварійними трикутниками, вони спробують повернути собі довіру. Найменший знак, найменший відблиск, все може виявитися корисним, але чи знайдуть вони настільки очікувану допомогу у глядачів?

18 березня

Французький культурний центр

Протягом усього фестивалю, актори Театральній майстерні Французького культурного центру (Київ) представлятимуть вистави інших труп у своїй інтерпретації, грунтуючись на ‘Вправах у стилі Раймона Кено.

14:30 Ернані, Віктор Гюго

Трупа: Театральна трупа Національного гірничого університету, Дніпропетровськ

Ернані, син людини, обезголовленої батьком дона Карлоса, присягнувся помститися за свого батька. Донья Соль любить Ернані, але вона заручена зі своїм дядьком, доном Руй Гомес де Сільва. Дон Карлос, майбутній король, також таємно закоханий в донью Соль. Ця п’єса один з найвідоміших творів Віктора Гюго, занурить Вас в атмосферу епохи романтичних героїв.

15:30 Чекаючи на Годо , Самюель Беккет

Київський франкофонний театр Вуаля , Київ

Всі, хто знайомий з п’єсою Самюеля Беккета Чекаючи на Годо, розуміють, чого саме чекають Володимир та Естрагон, головні персонажі твору. Вони чекають на Бога. Свого Бога.

П’єсу поставлено в стилі буфонади клоунами, що завжди чекають на аплодисменти.

16:55 Діалог тварин , Патрік Бессон

Трупа: Флеш , Придніпровська Державна Академія Будівництва і Архітектури

Моріс, немолодий вдівець, вже довгий час живе у напівпорожній квартирі зі старим котом. Одного разу в його житті з’являється жінка. Перед Морісом постає питання: чи можливо зараз змінити свій життєвий устрій, відкинути старі звички та зважитися почати нове життя?

18:05 Лиса співачка , Ежен Іонеско

Трупа: Dames d’onze heures , Донецьк

У цій постановці дивне стає частиною реального, тому що ця історія – це життя – навіть якщо воно просте, банальне і, врешті-решт, втрачає свій сенс, свою важливість, свою цінність і стає дивним. Персонажі стають маріонетками, іноді предметами, а предмети перетворюються в живих персонажів.

Прокинемося ж, озирнемося навколо! Може бути, хтось потребує нашої допомоги, нашої підтримки? Потрібно завжди пам’ятати, що вічним двигуном життя назавжди залишаться любов і доброта.

19 березня



14:00 За закритими дверима , Жан-Поль Сартр

Трупа: Нерозлучні , Одеський Національний Університет ім. І.І. Мечникова

Три людини знаходяться в кімнаті, де немає ні вікон, ні меблів – нічого, тільки 3 стільці. Коридорний замкнув двері, нічого не пояснивши. Виходу немає. Три людини, три життя, три гріхи, а винних немає. Їм залишається тільки бути в цій кімнаті і намагатися висловитися і зрозуміти один одного.

15:00 Дон Жуан , Мольєр

Трупа: Флеш , Придніпровська Державна Академія Будівництва і Архітектури

Дон Жуан, благородний юнак, що живе в Сицилії, супроводжуваний своїм вірним слугою Сганарелем, колекціонує любовні перемоги, спокушаючи шляхетних дівчат і служниць з однаковим успіхом. Його цікавить тільки спокуса і молоді жінки залишаються осміяними і зганьбленими, варто цьому красивому сеньйору цього захотіти. Але одна з них, донья Ельвіра, збирається доставити йому чимало клопоту, серед яких візит двох її братів…

16:05 Орфей , Жан Кокто

Трупа: Феєрія , Дніпропетровський Національний Університет ім. О. Гончара

Орфей це міф, який пройшов крізь тисячоліття і був знову переосмислений&hellip, Орфей, якого спокушає диявол у вигляді коня, забуває про те, що було раніше змістом його життя: його велику любов до Евридики. Зараз він живе лише однією пристрастю: поезією, справжньою, тією, що схожа на смерть. І саме смерть його повністю захоплює й утягує його в діалог з потойбічним світом. Саме знаходячись на грані між свідомістю й підсвідомістю, Орфей є символом справжнього поета, який, за словами Ж. Кокто, є невидимим для живих.

17:25 Дурень , Паскаль Вребо

Трупа: Театральна трупа Криворізького Технічного Університету

Сім’я з двох чоловік: мати і син Жан. Усі вважають його дурнем, бо він не схожий на інших. Жан мріє зустріти дівчину, яка приходить до нього уві сні. Надмірна любов матері породжує багато проблем: від дрібних сімейних негараздів до рішення покінчити життя самогубством. У Жана є друг Філемон, який намагається допомогти йому знайти вихід з положення. Жан міняється і стає корисливим людиною. У нього з’являється інше життя. Несподівано він зустрічає ту, яку він чекав все своє життя &hellip,

18:10 Конференція-дебат: Театр у всіх його проявах , за участю французьких та українських діячів сценічного мистецтва.

19:10 Церемонія вручення призів. Закриття фестивалю.



За більш детальною інформацією звертайтеся за тел. 770-20-66 або 091 300 74 76

Дворец культуры студентов

Адрес: пл. Шевченко, 1 ,

Тел.: 744-81-37 приемная, 745-34-96 (вахта)

Цена билета: Вход свободный

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here