ІВАН ФРАНКО. УКРАІНСЬКИЙ АРИСТОТЕЛЬ

0
22

До 160-річчя від дня народження І. Франка

Знаний і незнаний Франко&hellip,

Людина, яка викувала себе сама. Науковець, перекладач, філософ і тонкий лірик. Доктор філософії Віденського університету, автор понад 3000 наукових праць, серед яких і ґрунтовні монографії. Його творчий і науковий спадок охоплює 100 томів.

Франко інтелігент та інтелектуал європейського рівня, котрий твердо стояв на українському ґрунті. Він активно перекладав з грецької, латинської, давньоіндійської, німецької, англійської та інших мов (всього володів 14 мовами), товаришував і листувався із європейськими мислителями, вступав у літературні дискусії. Світова література і культура це те духове повітря, в якому жив митець.

На глибоке переконання Франка, Україна має вести діалог зі світом: Мета мого життя й деяких моїх товаришів полягає в тому, щоб підтримувати життєві духовні звязки української інтелігенції з високорозвинутими націями Європи, а, з іншого боку, ближче познайомити ці нації з духовним життям українського народу.

Ми мусимо навчитися чути себе українцями не галицькими, не буковинськими, а українцями без офіціальних кордонів …. Треба витворити з величезної етнічної маси українського народу українську націю, суцільний культурний організм, здібний до самостійного культурного й політичного життя.

Дата: 25 серпня

Час проведення: 19:00

Вхід вільний

Адреса: вул. Надії Алексєєнко, 21 (Чичеріна, 21). 6 пов., к. 612

Схема проїзду: https://mapia.ua/ru/dnepropetrovsk/kulturnaya-deyatelnost/kulturnyiy-tsentr-novyiy-akropol–909931

Телефони для довідок: (056) 785-07-94, (066) 170-68-41, (068) 856-24-72

Сайт: www.newacropolis.org.ua

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here