29 мая, Другий концерт із серії «Ефект Моцарта», Художественный музей

0
15

29 мая, Другий концерт із серії Ефект Моцарта, Художественный музей

29 мая, Другий концерт із серії «Ефект Моцарта», Художественный музей

У Художньому музеї пройде другий музичний вечір із серії Ефект Моцарта.

На початку 1950-х років у Франції лікар-фоніатр і оториноларинголог Альфред Томатіс запропонував розглядати орган слуху як генератор, який збуджують звукові коливання, що приходять ззовні і заряджають енергією мозок, а через нього й увесь організм. Томатіс використав музику для стимуляції слухових нейронів з метою корекції мовлення і здатності до комунікації у дітей.

З-поміж композиторів він особливо виділив Моцарта. Дослідник визначив, що тональний звуковий ряд творів Вольфганга Амадея дуже близький до тембрального забарвлення людського голосу отже, коли малюк чує твори Моцарта, він сприймає їх як голос близької людини. Крім того, у своїх творах композитор використав плавні 30-секундні переходи від forte (голосно) до piano (тихо), що збігаються з біоритмами у півкулях головного мозку.

Томатіс увів у вживання термін ефект Моцарта, який полягає в тому, що діти, котрі регулярно слухають у ніжному віці (до трьох років) Моцарта, стають спокійнішими, розумнішими, більш допитливими, товариськими та творчими.

Дослідження наступників Томатіса показали, що композиції великого віденця позитивно впливають не лише на дітей, а й на дорослих.

У суботу 29 травня у Художньому музеї у виконанні Лесі Рожкової (фортепіано) та Віталія Рожкова (кларнет) пролунають твори Моцарта, а також композиторів, чиї твори теж спричиняють ефект Моцарта: Шопена, Шуберта й інших.

Художественный музей

Адрес : ул. Шевченко, 21, Центр (Нагорный – Гагарина пр.) квартал между ул. Гоголя и Клары Цеткин

Тел.: 744-60-35, 47-33-38

Начало: 15:00

Цена билета: 30 грн., для школьников, студентов и пенсионеров – 15 грн.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here