1 грудня, Презентація нової книги Тараса Прохаська ботакЄ” в Дніпропетровську!”

0
12

1 грудня, Презентація нової книги Тараса Прохаська ‘ботакЄ’ в Дніпропетровську!





У листопаді 2010 р. на українців чекає велика подія випуск книжки Тараса Прохаська ботакЄ. Подія і справді значна, адже презентації цього автора читачі чекали вже дуже довго. І дочекалися. Книга ботакЄ – це збірка кращих творів письменника, а також включені зовсім нові тексти, які видані під однією обкладинкою, що заслуговує на увагу, адже книга матиме вигляд теплого подарункового видання. Книгу неодмінно захочеться взяти в руки, щоб відчути Різдво, смак сімейного вогнища, глибину домашнього тепла, новорічний глінтвейн з корицею або щось своє, рідне.


Видання цієї книги є давно очікуваним і вперше твори виходять в такій іпостасії. Для друкованих творів збірки це так би мовити можливість одягнути новий ошатний та вишуканий одяг, для нових недрукованих творів це представлення себе на якісних сторінках видання нового формату. Книга несе і благодійну місію, так як частина коштів від її продажу піде на благодійність до містечка Святого Миколая в Івано-Франківську.

В семи містах України проходитимуть Презентації книги ботакЄ, де буде можливість поспілкуватися з автором та придбати книгу. Презентації відбуватимуться в новий цікавий спосіб тандемні роздуми на тему Чому так Є? з одним з друзів Тараса Прохаська, а таких у нього багато.

Це не перший проект, який курує друкарня Лілея-НВ. Одним з перших таких проектів стала збірка текстів Юрія Андруховича під назвою Книга відгуків. Однак це видання розповсюджувалось лише як подарунок.

Натомість книга Тараса Прохаська ботакЄ буде доступна для читача, її можна буде придбати в книгарнях. Хоча зазначимо, що тираж її дуже обмежений, тож якщо маєте бажання отримати цю ексклюзивну книгу не зволікайте.

У цій книжці заворожує все: і тексти, і обкладинка, і фактура, і передмова автора, після якої не прочитати книгу стає просто неможливо:

У ботаніці мене завжди приваблювала передовсім флористика.

Флористика займається описом того, які рослини живуть у певному місці. Описує таким чином різноманітність форм життя

у різноманітності місцевостей.

Вона не цікавиться ні внутрішньою будовою організму, ні тонкими хімічними процесами. Вона навіть не надто дошукується причин різноманітності. Ботакє кажуть у наших горах. Бо так є.

Тексти, зібрані в цій книжці, дещо нагадують принципи флористики. В них важко знайти якихось концепцій, висновків чи пояснень. Вони просто намагаються бути нагадуванням про нескінченну різноманітність життя,

життів, днів, годин.

Якщо під час читання цієї книжки таке відчуття зявиться, то я буду вдячний від імені цих текстів. Як вдячний усім, хто вірить у безпричинну потребу різноманітності,

книжок, читання…

Бо так є.

Тарас Прохасько



1 грудня, Презентація нової книги Тараса Прохаська ботакЄ в Дніпропетровську!





01 ГРУДНЯ

&middot, ДНУ, Філологічний факультет, 14:00,

&middot, Музей ‘Літературне Придніпровя’, 18:30





м. Дніпропетровськ

вул. Червона Площа 3

тел. +38-0562-33-55-82

mailto:

chyzh@artvertep.dp.ua

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here