Поранених українських моряків доправили до Москви та прооперували

0
37

Поранених українських моряків, яких напередодні захопили російські військові в Азовському морі, доправили до Москви. Про це в ефірі ‘5 каналу’ заявив постійний представник Президента України в Криму Борис Бабін.За його словами, військовослужбовців прооперували. Водночас, і досі Україні не відома точна кількість поранених унаслідок агресивних дій РФ. Окрім цього, Борис Бабін запевнив, що Київ на міжнародному рівні вимагатиме не порушувати права українців, повідомляє 5.ua

‘Це не неправда, наскільки нам відомо, вони їх в Москву вивезли. Стан не легкий, були зроблені операції. І це вже свідчить, що це не якісь там подряпини. Нас турбує кількість поранених, бо на момент припинення зв’язку з групою кораблів ВМС наше керівництво мало інформацію про шістьох поранених осіб. Виникає питання, де інші, в якому вони стані. І ми будемо це питання ставити, зокрема в тому форматі, який передбачений міжнародним гуманітарним правом’, заявив Бабін.

За повідомленнями rbc.ua, ще троє українських моряків з легкими пораненнями перебувають у лікарні Керчі.

Нагадаємо, ранком неділі, 25 листопада, корабель РФ протаранив український буксир в районі Керченської протоки. Внаслідок зіткнення в українського судна було пошкоджено головний двигун та обшивка. Згодом стало відомо: РФ перекрила Керченську протоку та підняла в небо вертольоти.

Надвечір неділі з’ясувалося, що РФ застосувала зброю проти корабля ВМС ЗС України, було поранено українського моряка. Малі броньовані артилерійські катери, вражені вогнем противника, втратили хід. Українські судна було захоплено Росією.

Через агресію РФ Президент України Петро Порошенко зібрав Воєнний кабінет. Також Україна скликала екстренне засідання Ради Безпеки ООН.

На засіданні Ради Національної безпеки та оборони глава держави заявив, що проситиме Верховну Раду розглянути на позачерговому засіданні рішення про запровадження воєнного стану в Україні. Спікер ВР Андрій Парубій вже заявив про скликання позачергової сесії парламенту на 16-ту годину понеділка.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here