Мовний закон потребує вдосконалення – В.Янукович

0
19

Мовна політика має сприяти інтеграції в українське суспільство представників усіх етносів. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в інтервю аналітичному журналу ‘Україна і світ. Глобальний порядок денний 2013’, створеному у співпраці The New York Times News Service & Syndicate і газети ‘Сегодня’, передає УНН з посиланням на пресс-службу Глави держави.

‘Наш пріоритет – реалізовувати таку мовну політику, яка буде продуманою і збалансованою, сприяти інтеграції в українське суспільство представників усіх етносів нашої країни’, – сказав Глава держави.

За словами Віктора Януковича, прийняття актуального, сучасного законодавства у мовній сфері є дуже важливим завданням, адже проблеми, які накопичилися, не вирішувалися довгі роки. ‘Той закон, який був прийнятий, потребує вдосконалення. І робота в цьому напрямку ведеться’, – наголосив він.

Водночас Президент підкреслив, що розвиток та повноцінне функціонування української мови має бути непорушною основою законодавства.

Як відомо, мовний закон був прийнятий Верховною Радою 3 липня і викликав ряд протестних акцій. 10 серпня мовний закон набув чинності. У деяких регіонах України місцеві ради прийняли постанови про регіональні мови. Зокрема, у Севастополі та у Донецькій області регіональною мовою стала російська.

Нагадаємо, 10 січня у Верховній Раді зареєстрували законопроект про функціонування української мови як державної та порядок застосування інших мов в Україні.

Ініціаторами законопроекту виступили нардепи Володимир Яворівський з фракції ‘Батьківщина’, Марія Матіос з фракції ‘УДАР’ та Ірина Фаріон з фракції ВО ‘Свобода’.

Джерело: УНН

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here