В центрі уваги – дитяча творчість

0
55

2013 рік визначений Президентом України – Роком дитячої творчості. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков провів селекторну нараду з керівниками міст та районів області, присвячену розвитку дитячої творчості. Під час селектору губернатор поставив завдання головам міст та районів Дніпропетровщини провести детальний аналіз позашкільних закладів освіти на своїх територіях та розглянути можливість виділення із місцевих бюджетів фінансування на їх ремонти та поновлення матеріальної бази.

Наразі на Дніпропетровщині функціонує 332 позашкільні заклади, де діти розвивають свої творчі здібності. На базі цих закладів працює понад 5,6 тис секцій за різним напрямками. Зокрема, більше 2,6 тис – за напрямком художньо-естетичного виховання, понад 1 тис – науково-технічних, а також еколого-натуралістичні, спортивні, туристичні та інші.

«Дніпропетровщина має досить розгалужену систему позашкільної освіти, проте й вона є недостатньою. Кожна дитина повинна мати можливість відвідувати секції за різними напрямками. Це дозволить школярам різносторонньо розвиватися, розширювати коло своїх інтересів та здібностей, і найголовніше – формуватися як особистість», – сказав Дмитро Колєсніков.

Губернатор зазначив, що позашкільна освіта повинна йти у ногу з часом, повинна охоплювати весь спектр інтересів молоді, включаючи інноваційні технології та підходи. «І найголовніше – дітям повинно бути цікаво те, що їм пропонують у позашкільних центрах. Бо перед нами стоїть не просте завдання – центри творчого розвитку повинні бути конкурентоспроможними поруч з Інтернетом, телебаченням та комп’ютерними іграми. І сьогодні необхідно зробити все для того, щоб наші діти обирали творчість та саморозвиток», – наголосив Дмитро Колєсніков.

Також губернатор зазначив, що цього року необхідно приділити особливу увагу розвитку позашкільної освіти в сільській місцевості. Провести детальний аналіз секцій у селах та розширити їх мережу.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here