У ПР хочуть “здирати” з депутатів до 2 млн грн за блокування Ради

0
21

УНародний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник запропонував зобовязати народних депутатів, які беруть участь у блокуванні парламентської трибуни, в судовому порядку компенсувати державі збитки.

Законопроектом пропонується надати право голові ВР звертатися до суду з вимогою про відшкодування збитків депутатами, які беруть участь у блокуванні трибуни. Ця сума становить до 2 млн грн на день – до неї входять зарплата народних депутатів і співробітників апарату Ради, які прийшли на роботу, – заявив Олійник.

Як зазначає нардеп, законопроектом пропонується не нараховувати зарплату народним депутатам, які перешкоджають роботі парламенту. У свою чергу, в опозиції запевнили, що матеріальна відповідальність не стане для них перешкодою. Ми не від хорошого життя блокуємо парламент. А від того, що більшість порушує права громадян, – заявив заступник голови фракції Батьківщина Сергій Сас. За його словами, законопроект Володимира Олійника не відповідає Конституції. Це спроба використати судову гілку влади як інструмент впливу на народних депутатів, – наголосив Сас.

За словами Володимира Олійника, у понеділок на засіданні фракції ПР він представить законопроект своїм соратникам. У середу документ може розглянути комітет з питань регламенту, а вже в четвер – сесійна зала, – зазначив він.

Зазначимо, що у Компартії заявили, що підтримують ініціативу ПР. Нагадаємо, в Україні діє заборона на блокування трибуни Верховної Ради. Народним депутатам також заборонено перешкоджати роботі спікера і голосуванню своїх колег.




Джерело: ТСН



Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here