Рятувати життя – гарна звичка!

0
53

Рятувати життя – гарна звичка!

14 червня кожного року в усьому світі відзначають День донора крові. Із 10 червня до кінця поточного місяця на Дніпропетровщині проходитиме акція «Рятувати життя – гарна звичка! Стань донором крові!». Кожен бажаючий віком від 18до 60 років, який не має медичних протипоказань, може допомогти хворим людям, здавши власну кров та її компоненти. Для цього необхідно звернутися до обласної станції переливання крові. При собі треба мати оригінал паспорту та копію ідентифікаційного коду.

У Дніпропетровському обласному департаменті охорони здоров’я нагадують, що за добу до здачі крові забороняється прийом алкоголю, а також жирної, смаженої, гострої та копченої їжі, молочних продуктів, яєць та масла. Донорам рекомендовано вживати солодкий чай, хліб, сухарі, сушки, відварні крупи, макарони на воді без масла, соки, морси, компоти, мінеральну воду, овочі та фрукти. Також людина не може здавати кров під час хвороби (температура, нежить, головний біль). Перед здачею крові всі донори проходять обов’язкові медичні обстеження.

Дніпропетровська обласна станція переливання крові (Дніпропетровськ, вул.Героїв Сталінграду, 17) працює щодня з 8.00 до 13.00, окрім вихідних та святкових днів. Дізнатися більш детальну інформацію щодо донорства можна за телефонами цього медзакладу: 740-30-10, 745-23-82, 745-30-56, 745-22-17.



Dnepr.com





ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here