Першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Крупського обрано заступником Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету України

0
43

Першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Крупського обрано заступником Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету України

Голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков привітав Анатолія Крупського з цією посадою та зазначив, що для ефективного розвитку фізичної культури та спорту дуже важливою є співпраця влади та спортивних організацій. «Переконаний, що Анатолій Крупський як управлінець високого класу і як людина, яка усе життя займається спортом та популяризує спорт, зробить великий внесок у роботу регіонального відділення НОК», – зазначив Дмитро Колєсніков.

Губернатор наголосив, що у найближчі роки перед регіоном стоять великі завдання з організації змагань міжнародного рівня. Зокрема, на Дніпропетровщині буде проведено Чемпіонат Європи з баскетболу «Євробаскет-2015», у рамках якого у Дніпропетровську буде реконструйовано Палац спорту «Метеор» та виділено кошти на розвиток існуючої інфраструктури – реконструкцію доріг та благоустрій.

Дмитро Колєсніков також наголосив: «У 2016 році в Бразилії відбудуться ХХХІ Олімпійські ігри. Разом з Дніпропетровським обласним відділенням Національного олімпійського комітету України ми маємо підготувати дніпропетровських спортсменів так, щоб скарбниця Дніпропетровщини поповнилася олімпійськими медалями», – сказав губернатор. Нагадаємо, на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні спортсмени Дніпропетровщини здобули 4 золоті та 1 срібну медалі.

Сьогодні Дніпропетровське обласне відділення Національного олімпійського комітету України знаходиться серед лідерів в рейтингу України. До його складу входять 38 Федерації з олімпійських видів спорту.

Дніпропетровське обласна відділення НОК України проводить такі заходи: Олімпійських день, Олімпійський урок, Олімпійський тиждень, Олімпійське Лелеченя, Олімпійське Літо, Олімпійська Книга, Олімпійський Куточок, урочисті проводи олімпійців на олімпійські ігри, підтримка олімпійців, зустріч олімпійців з олімпійських ігор, факельна естафета «Передай вогонь перемоги».

В планах у членів Дніпропетровського обласного відділення НОК України – внести до обласної програми соціально-економічного розвитку регіону пропозиції щодо підтримки олімпійського руху. Зокрема, розміщення у загальноосвітніх та середніх школах області інформаційних стендів та матеріалів про видатних олімпійців Дніпропетровщини та України, про Національний олімпійський комітет України, про федерації з видів спорту, продовжити проведення традиційних турнірів імені відомих олімпійців.

Довідка: Звітно-виборча конференція проводиться раз на чотири роки. Чисельність обласної ради ДОВ НОК України – 94 чоловік, серед яких чемпіони й призери Олімпіад: Віктор Савченко, Юрій Зайцев, Діна Міфтахутдинова, Евген Браславець та інші. Зараз ДОВ НОК України нараховує 10 комітетів та асоціація олімпійців.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here