Дмитро Колєсніков: «Армія робить з нас справжніх чоловіків»

0
36

Дмитро Колєсніков: «Армія робить з нас справжніх чоловіків»

Дмитро Колєсніков, який сам у минулому проходив армійську службу у повітряно-десантних військах, взяв участь в урочистому параді десантних військ та вручив обласні нагороди кращим десантникам. Губернатор під час візиту до підрозділу ознайомився з умовами служби та навчання десантників. В урочистостях також взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни та учні випускних класів майбутні солдати.

Губернатор зазначив, що знаковим є те, що цього дня в одній із найкращих військових частин області зібралося три покоління чоловіків ветерани Великої Вітчизняної, які пройшли крізь вогонь війни заради миру, десантники, які сьогодні охороняють спокій і свободу, і ще зовсім юні хлопці, які тільки готуються вступити до лав Збройних Сил України.

25-та окрема Дніпропетровська повітрянодесантна бригада є унікальною за своїм призначенням та озброєнням. Вона спеціалізується на діях у тилу противника. Бригада може десантуватися у повному складі з технікою та особовим складом для виконання отриманого завдання. Губернатор, вітаючи десантників із Днем захисника Вітчизни, наголосив, що 23 лютого це особливий день для кожного чоловіка від маленького хлопчика до досвідченого бійця. День захисника Вітчизни це данина поваги всім, хто готовий захищати рідну землю, своїх близьких, свій народ – сказав Дмитро Колєсніков.

Армія робить з нас справжніх чоловіків. Тут пізнається ціна дружби, життя та честі. Я знаю, як багато це значить для кожного з вас, бо сам був у гарячих точках. Як і ви мав честь бути крилатим піхотинцем, – сказав Дмитро Колєсніков десантникам.

Губернатор розповів, що служба в армії (1990-1992) назавжди закарбувалося у памяті. Це те, що кожного дня нагадує девіз повітряно-десантних військ ніхто, окрім нас та надихає працювати заради миру на рідній землі та розвитку регіону, – сказав Дмитро Колєсніков.

Після урочистостей голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков разом із ветеранами Великої Вітчизняної війни та випускниками відвідали казарму та музей 25-ої окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади, ознайомилися із зразками бойової, спеціальної техніки високомобільних десантних військ, стрілецькою зброєю на малому плацу перед клубом.

Також губернатор перевірив стан обєктів навчально-матеріальної бази та хід проведення занять на повітрянодесантному комплексі.

Обласна влада на постійній основі надає шефську допомогу діючим військом частинам, які базуються на Дніпропетровщині. Зокрема, 25-тій окремій Дніпропетровській повітрянодесантній бригаді у 2012 році надано допомогу для ремонту покрівлі у казармі бригади.

Значна увага приділяється і військовим містечкам Гвардійське та Черкаське, у яких живуть сімї офіцерів. За підтримки Президента України Віктора Януковича вже прийнято рішення про передачу житлового фонду, обєктів соціально-культурної сфери та інженерних мереж селищ міського типу Гвардійське та Черкаське в комунальну власність територіальних громад Новомосковського району. Це дозволить утримувати ці населені пункти з місцевих бюджетів. Вже вирішене питання з організацією безперебійного водопостачання до будинків мешканців селища, вжиті заходи щодо забезпечення дітей місцями у дитячих садках.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here