На Дніпропетровщині у 2013 буде доступне житло.

0
43

У 2013 році 30 родин лікарів, вчителів та багатодітних сімей отримають квартири у новому будинку. Будівництво дому взяв під особистий контроль голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков. Губернатор у рамках робочого візиту до м. Марганцю провів виїзну нараду щодо завершення будівництва.

Проект будівництва було розпочато ще за радянських часів та заморожено через брак фінансування. Більше 20 років довгобуд стояв за будівельним парканом. У 2012 році за ініціативи обласної влади роботи були відновлені. І мають бути завершені вже до травня такі зобовязання узяла на себе місцева влада і дотримання їх виконаня контролюватиме голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков. Для фінансування будівництва з обласного бюджету було спрямовано майже 5,5 млн грн.

Дмитро Колєсніков зазначив, що у рамках регіональних програм та Соціальної Ініціативи Президента Доступне житло на Дніпропетровщині буде продовжено житлове будівництво, зокрема забезпечення житлом працівників соціальної сфери та створення умов для здешевлення вартості житла для родин регіону. Зокрема, Дмитро Колєсніков зазначив, що цього року продовжиться будівництво другого нового будинку у рамках Доступного житла у Дніпропетровську і досвід регіону у реалізації цього проекту наразі вивчає уся країна.

Особливу увагу обласна влада приділяє забезпеченню житлом багатодітних сімей та дітей-сиріт, працівників бюджетної сфери вчителів, лікарів, соціальних працівників. Будівництво нового житла це показник розвитку регіону та благополуччя його жителів. На Дніпропетровщині продовжиться системна робота з розвитку житлового будівництва. Для цього за сприяння обласної влади будуть акумулюватися кошти державного, обласного бюджетів, залучатимуться місцеві ресурси, – зазначив губернатор Дмитро Колєсніков

Одним із таких проектів є завершення будівництва довгобуду у м. Марганці. Губернатор Дмитро Колєсніков особисто контролюватиме хід виконання робіт.

Наразі роботи з будівництва дому в Марганці виконані на 70%. Облаштована покрівля будинку, установлені металопластикові вікна та вхідні двері в квартири, виконані роботи по зовнішнім мережам водопроводу, каналізації, електромереж та теплопостачання. Завершуються роботи з утеплення фасаду та внутрішнього оздоблення квартир та підїздів.

Як доповів губернатору Дмитрові Колєснікову міський голова м. Марганцю Олег Бідняк, у ході реконструкції будинку було виявлено необхідність проведення додаткових робіт з установки трансформатора, який буде розподіляти електричну енергію на цей будинок. Проводиться коригування робочого проекту, після чого проект буде передано на експертизу. Результати експертизи будуть отримані до кінця лютого цього року, після чого розпочнуться роботи з установки необхідного обладнання.

Довідково:

Для підвищення рівня забезпечення громадян житлом, які потребують поліпшення житлових умов у відповідності із законодавством в області розроблені та реалізуються дві регіональні житлові програми.

– Програм розвитку житлового будівництва у Дніпропетровській області на 2010 2014 роки.

– Регіональна програма будівництва (придбання) доступного житла в Дніпропетровській області на 2010-2017 роки.

У 2012 році за рахунок власних коштів інвестора в області введено в експлуатацію:

– 81 квартирний житловий будинок загальною площею 5,9 тис. кв.м. по вул. Дмитра Кедрина,55 м. Дніпропетровськ, що дало можливість забезпечити мешканців міста житлом,

– 60-ти квартирний 10-ти поверховий житловий будинок по вул. Короленко, у м. Новомосковськ, де придбано 14 квартир для робітників ДП ,,Придніпровська залізниця.

За рахунок коштів державного, обласного та місцевого бюджету введено в експлуатацію блок А житлового будинку у місті Жовті Води, що дало можливість покращити умови проживання 40 родинам, які мешкали в радіаційно забруднених квартирах.

У рамках Соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича і розвитку кластеру будівництва на Дніпропетровщині першою в Україні розпочата пілотна реалізація проекту Доступне житло. Зокрема, у Дніпропетровську на житловому масиві Лівобережний-3 розпочато будівництво цілого мікрорайону доступного житла. Для цього обласною владою було безкоштовно надано ділянку землі. За рахунок обласного бюджету була розроблена проектно-кошторисна документація. Були підведені комунікації – газ, вода, каналізація, електромережі, телефонний зв’язок. За рахунок такого підходу було забезпечено суттєве зниження вартості одного квадратного метра житла, яка наразі складає 4800 грн, це на 30-40% дешевше середньоринкової ціни в Дніпропетровську.

Так, в Дніпропетровську у вересні минулого року був зданий в експлуатацію перший будинок на 63 квартири в рамках пілотного проекту з будівництва цілого мікрорайону доступного житла на житловому масиві Лівобережний-3. Загалом проект будівництва нового мікрорайону передбачає зведення 16 п’ятиповерхових будинків на більш ніж 1 тис квартир.

За інформацією прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here