Толерантність – нова тенденція для бізнесу Дніпра?

0
129

Бізнес в Україні давно почав думати не тільки про прибуток, але й формувати своє відношення і цінності, слідуючи глобальним тенденціям.

Вважається гарною ознакою, коли в офісі сортують сміття, використовують енергозберігаючі лампи, мають спеціально облаштовані туалетні кімнати для людей на візку. Для бізнесу стало важливим мати власну програму корпоративної соціальної відповідальності та допомагати дітям або людям поважного віку. Вітається участь співробітників в марафонах за здоровий спосіб життя.

Новою тенденцією для бізнесу можна також вважати – толерантність, як по відношенню до клієнтів, так і щодо своїх співробітників.

Такі бізнес-гіганти як Майкрософт, Епл, Амазон, Філіп Морріс, Старбакс, Дженерал моторс та багато інших, мають в своїй внутрішній політиці розділ Diversity and inclusion/Різноманіття та залучення, в якому йдеться про офіційну відкриту позицію компанії щодо важливості цінувати кожну людину, не залежно від її ознак.

В чому перевага для бізнесу мати політику Різноманіття та залучення?

1) Люди, які щодня купують товари чи послуги – різні за віком, статтю, сексуальною орієнтацією, походженням, кольором шкіри, політичними поглядами, релігією. Якщо компанія розуміє, що світ і люди -різноманітні, вона може більше зрозуміти своїх клієнтів та краще працювати для них.



Максим Мельник, керівник прес-центру ПриватБанк в Дніпрі говорить, що при підборі персоналу їх банк керується професійними, діловими та морально-психологічними якостями людини.

Для нас не важливі інші критерії. Це можна побачити зайшовши в будь яке відділення банку, там працюють люди різного віку, статі, мабуть і сексуальної орієнтації. Завдяки цьому різноманіттю наша команда завжди готова зробити найкраще обслуговування для наших клієнтів та клієнток. До речі щодо них, тут все ще простіше. Кожен клієнт та клієнтка важливі для нас. Якість обслуговування не залежить ні від статі, ні від кількості грошей на рахунку, – підкреслює Максим Мельник.

2) Різноманітність співробітників є основою конкурентної переваги. Різні за віком, статтю та світосприйняттям співробітники мають різні точки зору. Їх взаємодія призводять до появи нових ідей, нових сервісів і нових продуктів, а також провокує нестандартне мислення.

Цінність кожної людини та кожної думки – це засадничі речі, на яких будується політика Книгарні Є. Наш продукт особливий – це книга, інтелектуальне надбання певної людини, тому ми перш за все виступаємо за розмаїття думок та поглядів, толеруємо будь-яку інакшість, адже вияв особисті цінуємо понад усе. Безперечно, люди, які люблять книжки – наші герої, але ми з ентузіазмом працюємо над тим, щоб довести, що читати – це круто, а людина – це індивідуальність, яка має право на свою думку та вираження внутрішнього Я без огляду на стать, зовнішність, релігійні переконання тощо, – говорить Надія Вовк, Арт-директорка Книгарні Є у м.Дніпро.

3) Завдяки своїй відкритій толерантній позиції бізнес також сприяє культурі відкритості та поваги до інших.

Ольга Рудобашта, PR-директор COMFY: В COMFY толерантність вбудована в корпоративну культуру. Тільки Професіоналізм, глибокі компетенції та здатність бути ефективним у високій інтенсивності роботи мають значення. Саме рівень продуктивності та професійні якості, а не похождення, колір шкіри, наявність особливих потреб чи сексуальна орієнтація. Ми працюємо з людьми і для людей. Тому вважаємо толерантність надзвичайно важливою складовою бізнесу.

Відкрито говорячи про свою толерантність, бізнес заохочує створення дружнього, тобто сприятливого та відкритого середовища, на робочому місці.

Така рольова модель поведінки і відповідальності бізнесу є вимогою часу. Решта підприємців або будуть намагатися слідувати новим тенденціям або пастимуть задніх. Йдеться про переваги бути першим, бути інноватором.

Єлизавета Кузьменко, правозахисниця

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here