Як працює пропаганда

0
43

Колишній боєць Збройних Сил України Руслан Окунь, який, злякавшись обстрілів, вирішив втекти до Росії, розповів, як насправді на пропагандистському телебаченні окупованих територій з’являються сюжети за участі українських громадян.

Про це йдеться у відеосвідченнях Окуня, які є в розпорядженні Укрінформу.

За його словами, він був призваний до лав ЗСУ у березні 2015 року, але після сильного обстрілу бойовиків злякався за своє життя і прийняв рішення тікати до Росії, бо там живуть його родичі.

Перетнути кордон він не зміг – затримали російські прикордонники.

‘Мені не давали змоги попити води або сходити до туалету. І щодня продовжувались допити. Але ще гірше стало, коли приїхали співробітники ФСБ’, – розповідає колишній військовий.

‘Почали погрожувати розправою над рідними, били мене, все задля того, щоб я розповів те, що їм треба,на камеру. Я все сказав. Вони навіть обіцяли допомогти влаштуватися на роботу’, – говорить Окунь.

Затриманий військовослужбовець розповідає, що росіяни вважають українців злочинцями, тому він прийняв рішення повернутися в Україну. Але тут його вже оголосили в розшук за дезертирство. Наразі він перебуває під слідством.

Свою провину військовослужбовець не заперечує, але просить пробачити його за сюжет, який вийшов на телеканалі НТН, в якому він називає українське військо армією наркоманів і голодних маргіналів.

‘Вони (співробітники ФСБ – ред.) обіцяли, що це відео нікуди не потрапить. Я не думав, що вони зроблять з нього сюжет’, – каже дезертир.

За його словами, російські спецслужби та пропагандиські телеканали продовжують вести інформаційну війну. Українці, які, за різних обставин, потрапили під приціли їхніх телекамер, стають героями брехливих сюжетів про нібито приреченість київської влади і неспроможність воювати українського війська.







Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here