На полиці крамниць – тільки вітчизняне молоко

0
24

На полиці крамниць - тільки вітчизняне молоко

Для ліквідації дисбалансу між рівнем закупівельних цін та рентабельністю молочного виробництва Кабінет Міністрів України розробляє державну програму активізації економіки на 2013-2014 роки.

Підприємства вітчизняної молочної галузі здатні повністю замістити своєю продукцією імпорт. Про це заявив Премєр-міністр України Микола Азаров, відвідавши у Київській області молочний завод.

Глава Уряду нагадав, що зараз Кабінет Міністрів завершує розробку державної програми активізації економіки на 2013-2014 роки, яка передбачає заходи з підтримки мясо-молочної галузі.

За словами Премєр-міністра, за останні 20 років в Україні значно скоротилося виробництво молока, а тому виник дисбаланс між рівнем закупівельних цін і рентабельністю молочного виробництва. З іншого боку практично всі молочні продукти відносяться до соціально значимих продуктів харчування, і на них поширюється державне регулювання цін.

Ми цілком здатні повністю замістити своїми продуктами імпорт. Наше завдання знайти компроміс щодо ціни на товар, його доступності та зацікавленості виробників розвивати цю галузь, розширювати виробництво, будувати нові підприємства, заводи, щоб наші люди отримували якісну продукцію, – повідомив Микола Азаров.

Зокрема, на Дніпропетровщині робота з розвитку молочного тваринництва ведеться в двох головних напрямах. По-перше, це підтримка великотоварного виробництва та будівництво великих скотарських комплексів. По-друге це створення молочарських кооперативів, які мають на меті обєднати індивідуальних господарів, створити для них можливості для придбання племінного поголівя, та надати їм доступ до сучасних технологій та обладнання, яке дозволить виробляти якісну та здорову продукцію

За інформацією Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ



Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here