1 березня, Сольний акустичний виступ та презентація другої книги Олексія Ревенка

0
28

1 березня, Сольний акустичний виступ та презентація другої книги Олексія Ревенка

Мистецька аґенція Арт-Вертеп представляє:

Сольний акустичний виступ та презентація другої книги Олексія Ревенка

01 березня 19:00

Культурний центр Арт-Вертеп (вул. Червона, 11)

Вхід – 50 грн.

Про музику: Олексій Ревенко. Автор-виконавець, поет, композитор, музика якого славиться своїм умінням створювати простори. Музикант, який здійснив перетворення хітів ДДТ в інструментал, представивши російський рок з нового боку, більш мелодійним і тонким, ніж в звичному звучанні.

Пісенна творчість Ревенка – це лірика з проникливою мелодикою, соціальна тематика непримиренного борця проти дурості і несправедливості і філософська тема, де автор розглядає відбувається більш глобально.

Гітариста і композитора Олексія Ревенка сьогодні добре знають шанувальники неокласики і неоромантики стилів, які в Україні нині активно розвиваються поруч з таким явищем як пост-рок. Це музика вдумливих людей, як правило молоді з базовою музичною освітою, яка ментально прагне повязати сучасні тренди з світовою класикою. (Олександр Євтушенко)

Добра, світла, красива і трохи наївна музика – саме такі епітети приходять в голову, коли слухаєш Олексія Ревенка.

Відео:

https://youtu.be/FDrbMnoTTxkhttps://www.youtube.com/watch?v=kRLhqJIXz_0https://www.youtube.com/watch?v=abc_8KXPj6c&feature=related

Про книгу: З 1990 року Олексій виносить на суд слухача свої вірші та пісні. Навіть у ранніх з них яскраво виражена небайдужість автора до тематики устрою суспільства, незгоду з багатьма соціальними засадами, що калічать людську душу. Але разом з тим у віршах Ревенко багато лірики, ніжності і чуттєвості.

Живая клетка злой эпохи, куди включені вірші 1990-98 років – погляд на події навколо, оспівування краси і любові, на противагу чому – хльостка поема Музей умных лиц та інші твори, де автор розмірковує про честь, гідність, культуру і жадібность людей. Збірка Призма чесности, написана в Період з 1999 по 2003 рік: ‘Це спроба зняти маску з людини, з суспыльства, спроба подивитися, а що ж залишиться без маски. Когось це може налякати, а когось, навпаки, порадувати і наблизити до розуміння себе і самореалізації. ‘

Третя збірка Моїй країні культура не потрібна – це відвертий крик, адресований тим, хто здатний чути, хто ще не знищений. В самій назві закладено сумний, але чесний висновок автора про долю свого народу.

У 2010 році про Ревенко і його багатогранній творчості зняли документально-публіцистичний фільм Культурний опір. У цьому фільмі не тільки розповідається про тяжке становище нашої культури, а й пропонуються деякі способи виправлення ситуації. Будучи відомим рок-музикантом і композитором, Олексій Ревенко доносить зі сцени свої думки та ідеї. На його

концертах крім пісень можна почути і вірші. І в рок-культурі, і в акустичній неокласиці, і в джазі, а також у поезії і прозі він залишається вірним своїм принципам боротьби з попсотізаціей і знеособленням.

1 березня, Сольний акустичний виступ та презентація другої книги Олексія Ревенка







ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here