Міжнародна комісія оголосила причину аварії малайзійського Боїнга

0
29

Міжнародна комісія оголосила причину аварії малайзійського БоїнгаМіжнародна комісія оголосила причину аварії малайзійського Boeing рейсу MH17, передає Дождь.

За словами родича одного із загиблих, який ознайомився з доповіддю, літак був збитий з комплексу Бук, передає AP.

– Це був Бук, наводить агентство слова родича загиблого, який ознайомився з текстом доповіді.

За його словами, коли основні висновки доповіді читав голова Ради безпеки Голландії Тжиббе Жостура, в залі була ‘мертва тиша’.

Журналістка ВВС Ольга Івшина, яка перебуває на голландської авіабазі Хіль-Рейн, пише, що, як розповіли родичам загиблих, всі пасажири рейсу MH17 миттєво втратили свідомість і не зрозуміли, що сталося.

– Головне, що ми дізналися, що наш син не страждав. Все інше вже і так було відомо, – скалі родичі одного із загиблих.

За словами Івшиної, в доповіді не повідомляється про місце пуску ракети.

– Доповідь ради з безпеки на транспорті Нідерландів зроблено саме з точки зору забезпечення безпеки польотів. В їх завдання не входило шукати винних, – додає журналістка.

Вона також публікує фото реконструкції збитого літака.

Нагадаємо, російська компанія-виробник Бука – Алмаз-Антей поспішила провести сьогодні спеціальну прес-конференцію. На ній показали слайдову презентацію з малозрозумілими кресленнями, графіками і термінами. Росіяни намагаються заздалегідь спростувати висновки міжнародних експертів, а заодно – перекласти провину на Україну. Мовляв, ракету запустили з території, яку на той момент контролювала українська армія.

Малайзійський Boeing-777, що вилетів з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області України 17 липня 2014 року. Жертвами катастрофи стали всі 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Серед загиблих були громадяни десяти держав, більшість з яких 193 особи громадяни Нідерландів.

Джерело: fakty.ictv.ua

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here