Аудіовізуальне мистецтво в міському просторі (Анонс)

0
53

Аудіовізуальне мистецтво в міському просторі (Анонс)Сьогодні у Дніпропетровську стартує фестиваль Конструкція.

Конструкція фестиваль нових медіа та аудіовізуального мистецтва в міському просторі. Проект звертається до фізичного та уявного образу Дніпропетровська, відкриває новий погляд на його особливості та підвищує ступінь уваги до спільного: простору, відповідальності, майбутнього.

Фестиваль поєднує теми містобудови та соціокультурного розвитку, ставить на меті пожвавлення діалогу навколо творчих потреб людини, яка живе в умовах постіндустріального та пострадянського міста.

Конструкція-2015 продовжує експерименти з містом. Тепер ми беремося за форму та зміст, знаходимо сірі плями в тканині міста і перевіряємо їх наповнення. Історичні артефакти пройдуть тест на життєздатність і толерантність до сучасного мистецтва. Соціальні інновації стоятимуть в центрі уваги нашого творчого дослідження. А простори взаємодії займуть чільне місце в проблематиці дискусійної та освітньої програми.

Протягом фестивального тижня майданчиком для подій виступатимуть знакові місця та громадський простір Дніпропетровська: музей Літературне Придніпровя, Палац культури ім. Ілліча, недобудований музей космонавтики, Будинок органної та камерної музики та інші. Таким чином можливо привернути увагу до визначних та забутих обєктів міста, які формують його історичний та сучасний образ, відновити їх роль у свідомості та по-новому поглянути на їх значення. Несподівані локації буде обрано для посилення позиції експериментального, інтерактивного мистецтва та участі мешканців міста у творчому процесі. Нові медіа відіграватимуть роль видовищного інструменту, що якнайкраще відповідає динаміці часу.

Фестиваль супроводжуватимуть дискусії Київський діалог: Соціальні інновації. Простори взаємодії. Креативні індустрії, презентації та воркшопи з українськими та закордонними фахівцями у сфері медіа-арту, нових технологій в мистецтві та креативної урбаністики. Серед учасників фестивалю: Katrin Bethge (Hamburg, DE), John Eckhardt (Hamburg, DE), Stanislav Abraham (Praha, CZ), Arma Agharta (Vilnius, LT), Forma (Praha, CZ), Roberto Voorbij (Amsterdam, ND), Jeff Alves de Lima (New York, USA), Jed Voras Gallery (Paris, FR), Hye-Kyung Lee (London, UK), Blazej Malinowski (Berlin Warsaw), Dtekk (Biaystok, PL), Subforms ,The Orchestra Of Mirrored Reflections, Анна Звягінцева, Марія Куликівська, Юлія Кривич, Данііл Галкін, Радіо Сюрреалізм, Deme та інші.

Окремою програмою від проекту Код міста та ГО Ґараж Ґенґ відбудеться арт-хакатон 36-годинний інтенсив для всіх, хто хоче реалізувати ідеї для міста, що поєднують технології, мистецтво та науку.

Знайдіть детальну інформацію сайті constructionfest.com.



Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here