18-19 квітня 2015 року відбудуться навчальні зустрічі європейської молоді під егідою ММГО Європейський Молодіжний Парламент – Україна””

0
56

18-19 квітня 2015 року відбудуться навчальні зустрічі європейської молоді під егідою ММГО Європейський Молодіжний Парламент – Україна

18-19 квітня 2015 року у чотирьох містах одночасно відбудуться навчальні зустрічі європейської молоді під егідою ММГО ‘Європейський Молодіжний Парламент Україна’, присвячені Міжнародному Дню солідарності молоді (Global Youth Service Day).

Молодь Дніпропетровська, Одеси, Тернополя та Чернівців візьме участь у роботі моделі Європейського Парламенту, що проводить одна з найбільших молодіжних громадських організацій України.

Уже вдруге поспіль Європейський Молодіжний Парламент-Україна ініціює проведення так званого ‘марафону вікендів’ для школярів та студентів різних регіонів України, щоправда дані вікенди не мають нічого спільного з відпочинком.

У рамках марафону відбудуться 4 моделі сесії Європейського Парламенту, у яких візьмуть участь понад 240 учасників з усієї України та країн Європи. Під час даних ‘сесій’ учасники матимуть змогу відчути себе парламентарями, дебатувати на теми політик Євросоюзу та України і висунути щодо них свої власні пропозиції.

Загальною темою Марафону, що об’єднає обговорення у всіх чотирьох містах, стане ‘Пліч-о-пліч до кращої України’. Головною метою заходу є ознайомлення із діяльністю Європейського Парламенту, обговорення у комітетах нагальних проблем сучасної Європи та визначення шляхів їх подолання, практика навичок володіння діловою англійською мовою.

Досвідчені іноземні та українські модератори будуть задіяні у ході групових обговорень представлених тематик, прояснять принципи діяльності інституцій Європейського Союзу. Темами, що будуть винесені для опрацювання, стануть проблема толерантності в українському суспільстві, зелена енергетика, корупція та шляхи боротьби із нею, проблеми працевлаштування для молоді та децентралізації.

Європейський молодіжний парламент – Україна (ЄМП-Україна) це міжнародна молодіжна громадська організація, що представляє один із 39 національних комітетів ЄМП. Щороку ЄМП-Україна проводить 4-5 крупних міжнародних проектів, та близько 10 локальних заходів, що збирають близько 1400 юних активістів з метою спілкування на теми просування демократії в Україні та вирішення низки проблем європейського та глобального суспільства.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here