Путч” на Банковій оскаржать у Європейському суді”

0
11

ПутчДепутат від ВО Свобода Олег Махніцький заявляє, що опозиційні фракції у Верховній Раді мають намір оскаржити виїзне засідання парламенту на Банковій і прийняті нею закони в міжнародних інстанціях.

Ми знайдемо механізм для оскарження засідання більшості. Звичайно, є розуміння, що вітчизняні механізми недієві. Це доводить і той факт, що якийсь Пупкін з Донецька подає позов до суду щодо того засідання і дивним чином його програє. ВАСУ фактично освятив рішення, які були прийняті, а Янукович підписав закони. Але ми все одно будемо оскаржувати виїзне засідання і прийняті закони в міжнародних інстанціях, – сказав свободівець. Він зазначив, що схема по оскарженню рішень Ради, в тому числі і закону про референдум, виглядає так: позов у ВАСУ, а після поразки в обхід КС звернення в Європейський суд. Як відомо, на зборах депутатів парламентської більшості, яке пройшло 4 квітня на Банковій, 244 народних депутати затвердили рішення проводити сесії поза будівлей Верховної Ради і голосувати шляхом підняття рук. Опозиція провела своє зібрання депутатів у сесійній залі Верховної Ради. В опозиції вже заявили, що рішення, прийняті поза стінами Ради, розцінюються як спроба конституційного перевороту.

Спікер парламенту Володимир Рибак допускає, що опозиція звернеться до суду з вимогою притягти його до відповідальності за проведення засідання не в сесійній залі.



Джерело: Главком



Dnepr.com





ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here