EGAP CHALLENGE ВІДІБРАВ КОМАНДИ ДЛЯ ІНКУБАЦІЇ

0
95

EGAP CHALLENGE ВІДІБРАВ КОМАНДИ ДЛЯ ІНКУБАЦІЇ

18-19 червня в інноваційному просторі SPACE HUB, який разом з FeelGoodLabs та InnovationBox є рігіональними партнерами програми EGAP, відбувся перший хакатон всеукраїнського конкурсу ІТ-проектів у сфері електронної демократії EGAP Challenge. В результаті було відібрано чотири команди, які пройдуть інкубаційну програму.

До участі в конкурсі були запрошені стартапи та окремі учасники, які розробляли інструменти електронної демократії, які мали допомогти налагодити звязок між громадянами та органами державної влади. За умовами, проекти мали відповідати наступним напрямам: відкритий бюджет міста, відкриті закупівлі, бюджет участі, відкриті реєстри, карти громадського транспорту та перевізників, онлайн-опитування, петиції, звернення до органів влади.

У журі заходу увійшли фахівці в області електронного врядування, відкритих даних і стартап-індустрії: Олена САЄНКО (Фонд Східна Європа), Олексій ВИСКУБ (Державне агенство з питань електронного врядування), Олександр ЗАЧЕШИГРИВА (DeNovo), Сергій ДОВГОПОЛИЙ (EGAP Dnipro), Вячеслав МАЯКІН (EGAP Dnipro) і Валерій БЕЗУС (Дніпропетровська обласна рада).

На хакатон 18-19 червня приїхали 24 команди. В результаті конкурсу до участі в інкубаційну програму були запрошені 4 команди:

1. Виборча варта. Це інструмент контролю, який ґрунтується на відкритих даних ЦВК та дозволяє покращити розуміння процесів виборів та підвищує прозорість процесу.

2. iGOVBot. Це телеграм-бот, який дозволяє відстежувати зміни, що відбуваються з юридичними особами. Під час хакатону команда додала до сервісу нову функцію – відстеження судових рішень по даній компанії. Тепер, користувачі iGOVBot зможуть дізнатися про всі судові справи своїх партнерів або ж власної компанії.

3. FactPoint. Це сервіс, який дозволяє перетворювати фотографії в документи. Це важливий інструмент для ефективного спілкування між державними органами та громадянами, оскільки він дозволяє значно спростити процес звернень громадян.

4. EDUPAY. Це сервіс по переказу грошей в освітні заклади. Цей інструмент дозволяє проводити онлайн-оплату в учбові заклади згідно усім вимогам бухгалтерії, підвищує прозорість використання коштів в закладах освіти, а також дозволяє отримати корисну статистику, щодо того, на що учбовий заклад витрачає або збирає гроші.

Команди Navizor, Відкритий бюджет та Домашня нейро-реабілітація отримають від Програма EGAP окрему менторську підтримку.

Ці проекти дійсно вплинуть на взаємозвязок між громадянами та органами влади. Вони дають можливість долучатися до певних процесів, розуміти, впливати та контролювати їх. Важливим кретерієм відбору було також і те, наскільки команди були готові швидко розвиватися та дослухатися до порад експертів, – прокоментував вибір журі керівник програми EGAP Dnipro Сергій Довгополий.

Перераховані вище команди візьмуть участь в інкубаційній програмі. Два місяці вони працюватимуть над своїми проектами. Щопятниці у них буде проходити менторський день.

Результати інкубації будуть підведені в рамках DemoDay, що попередньо призначений на початок вересня. На заході команди мають представити, яких саме результатів вони змогли досягти за час інкубації – готові ІТ-продукти, працюючі бізнес-моделі і т.д.. Найкращі команди отримають до 12 тисяч доларів та можливість знайти інвесторів для своїх проектів.

EGAP CHALLENGE ВІДІБРАВ КОМАНДИ ДЛЯ ІНКУБАЦІЇ

EGAP CHALLENGE ВІДІБРАВ КОМАНДИ ДЛЯ ІНКУБАЦІЇ

EGAP CHALLENGE ВІДІБРАВ КОМАНДИ ДЛЯ ІНКУБАЦІЇ

EGAP CHALLENGE ВІДІБРАВ КОМАНДИ ДЛЯ ІНКУБАЦІЇ

EGAP CHALLENGE ВІДІБРАВ КОМАНДИ ДЛЯ ІНКУБАЦІЇ

EGAP CHALLENGE ВІДІБРАВ КОМАНДИ ДЛЯ ІНКУБАЦІЇ

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here