У справі збитого бойовиками ІЛ 76 почався допит свідків

0
28

У справі збитого бойовиками ІЛ 76 почався допит свідків



В Павлоградському міськрайонному суді заслухали перші покази свідків у справі збитого в Луганській області ІЛ 76. На сьогоднішньому засіданні виступали спеціалісти СБУ, які розповіли про те, як збиралася і передавалася інформація до Штабу АТО, в тому числі, повідомлення від 13 червня 2014 року про те, що банда терористів, озброєна ПЗРК Ігла вирушила до аеропорту м. Луганськ з метою збивати повітряні судна, що злітають або сідають на летовищі.

Старший консультант штаба АТЦ, співробітник СБУ Наталя Вареня розповіла суду, що інформація про бойовиків з ПЗРК була отримана нею після 12 години 13 червня 2014 року і була внесена до двох аналітичних довідок (на 16 та 20 години), які були направлені в Штаб оперативного управління АТО у відповідний час. Факт передачі аналітичних довідок зафіксовано в системі та відповідному журналі штаба АТЦ.

Заступник керівника АТЦ при АТО, Кравченко Андрій, який перебував безпосередньо в Штабі АТО розповів про подальшу долю довідок. За його словами, які він виголошував під присягою, подібні довідки щодня передавалися керівнику АТО генерал-лейтенанту Віктору Муженко, а за його відсутності генерал-майору Назарову. 13 червня він передав довідку Назарову і з тієї хвилини подальша доля документа йому невідома. Генерал-майор Назаров навідріз відмовляється від того, що отримував вищезазначений документ. Сторона захисту наголошує на тому, що співробітники СБУ не мали посадових інструкцій, які регулювали б їх діяльність. Щодо довідки, Назаров не пояснив, як він не помітив відсутності документа, який щовечора регулярно зявлявся в нього або в Муженка на столі і в питаннях до свідка називає його не інакше, як документ, який ви нібито мені передавали. Андрій Кравченко також у своїх показах звернув увагу на різницю в роботі з аналітичною довідкою Муженко і Назарова. За його словами, генерал-лейтенант ретельно перечитував надані йому дані та робив помітки щодо подальших розпорядників інформації, а генерал-майор не читаючи складав на столі.

Наступні засідання відбудуться 24 та 25 травня о 10:00. На них планується допитати вісьмох свідків.

У справі збитого бойовиками ІЛ 76 почався допит свідків

У справі збитого бойовиками ІЛ 76 почався допит свідків



Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here