На Дніпропетровщині з нагоди Дня Конституції України у всіх містах та районах області відбулися урочистості

0
28

На Дніпропетровщині з нагоди Дня Конституції України у всіх містах та районах області відбулися урочистості

Губернатор Дмитро Колєсніков зазначив, що сьогодні саме у рамках основних принципів Конституції, під керівництвом Президента України Віктора Федоровича Януковича, будується нова успішна соціально-правова Україна.

«Конституція – це найважливіша книга Українського народу, яка увібрала багатий історичний досвід і мудрість попередніх поколінь, – зазначив Дмитро Колєсніков. – Виконання її засад та принципів, дотримання закріплених у ній цінностей – це святий обов’язок кожного громадянина України. Адже саме Конституція створює чіткі та прозорі умови та правила гри для всіх учасників суспільних процесів. І водночас – вона створює можливості стабільного розвитку в умовах усталеного правового поля – для всієї країни і зокрема – для нашого регіону».

Цього року на Дніпропетровщині з нагоди Дня Конституції України з квітня по травень в бібліотеках та музеях пройшли тематичні виставки фото- та архівних документів, друкованих видань, що ілюструють процес прийняття основного закону України, історію національного законотворення.

Також протягом червня 2013 року у закладах культури, військових частинах, установах для дітей та молоді відбулись просвітницькі тематичні заходи. Вони були спрямовані на формування правової культури, отримання знань про конституційні права, свободи, обов’язки громадянина, історію становлення й розвитку вітчизняного конституційного права і діяльність видатних працівників цієї сфери.

У День Конституції України в усіх містах та районах Дніпропетровської області пройшли урочистості за участю народних депутатів України, представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських і релігійних організації, політичних партій, діячів науки і культури. Так, відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятних знаків та пам’ятників видатним діячам українського державотворення. Зокрема, у Дніпропетровську – урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку.

«Порівняно з іншими країнами Конституція нашої держави ще молода. Але саме від нас залежить, якою вона стане в майбутньому», – наголосив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Анатолій Крупський.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here