Китай має намір побудувати на Дніпропетровщині підприємство з виробництва акумуляторних батарей

0
48

Китай має намір побудувати на Дніпропетровщині підприємство з виробництва акумуляторних батарей

У зустрічі взяли участь представники компанії Tianjin Lishen Battery Joint-stock Co.,Ltd – президент компанії Цинь Сінцай, заступники генерального директора Цзоу Юфен та ШИ Юньхай, а також перший віце-президент корпорації ‘ВЕСТА’ Василь Підлубний.

Як зазначив Дмитро Колєсніков, Дніпропетровськ є центром українського акумуляторної промисловості. ЇЇ продукція – понад 75% – експортується в 40 країн світу. Під керівництвом Президента України Віктора Януковича в нашій державі реалізується Державна Програма активізації розвитку економіки на 2013-2014рр. У її рамках передбачено створення промислових потужностей в місті Дніпропетровську з виробництва міського та спеціального електротранспорту на автономних джерелах струму. Це передбачає виробництво спеціальних свинцево-кислотних акумуляторних батарей. Одним зі світових лідерів в частині виробництва і експлуатації міського електротранспорту на акумуляторних батареях є Китай, зокрема компанія Tianjin Lishen Battery Joint-stock Co.,Ltd. Планується, що партнером в реалізації цього проекту для китайської компанії може стане корпорація «Веста».

«Даний проект актуальний та корисний для всієї України. Інтерес, який демонструють сьогодні китайські партнери до регіональних підприємств, свідчить про те, що вкладати інвестиції та розвивати бізнес на Дніпропетровщині сьогодні вигідно обом сторонам», – сказав керівник області.

Щодо ймовірного будівництва спільного підприємства з виробництва акумуляторних батарей, то Дмитро Колєсніков підкреслив, що сучасні технології, які впроваджуються, в тому числі і на виробництвах корпорації «Веста», дозволяють виготовляти та утилізувати такі батареї безпечно для навколишнього середовища. «Саме екологічна безпека є вимогою для реалізації будь-якого інвестиційного проекту на Дніпропетровщині», – сказав він.

Дмитро Колєсніков також наголосив, що з Китаєм у Дніпропетровської області налагоджена тісна співпраця. За два місяці 2013 року обсяг зовнішньоторговельного обороту товарів між Дніпропетровщиною та Китаєм зріс на 33,2% та склав 315,4 млн дол США. У тому числі експорт зріс на 17,4% та склав – 213,8 млн дол. США, імпорт – майже в 2 рази та склав 101,6 млн дол. США. Експортуються з області до Китаю руди, шлаки та зола, імпортуються – механічне та електричне обладнання, машини та механізми, полімерні матеріали, пластмаси та каучук, транспортні засоби та шляхове обладнання, чорні метали, вироби з каменю, гіпсу, цементу, кераміки, скла, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, вироби з чорних металів, текстиль та вироби з текстилю, меблі, іграшки та ігри, папір та картон, взуття, головні убори, парасольки. Загальний обсяг інвестицій, залучених в економіку регіону з Китаю становить 200 тис дол. США. Іноземні інвестиції вкладено в промисловість та торгівлю. В області працюють 3 підприємства, в які вкладено інвестиції з Китаю.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here