Цього року у містах та районах Дніпропетровщини буде висаджено близько 150 тис дерев та кущів

0
25

Цього року у містах та районах Дніпропетровщини буде висаджено близько 150 тис дерев та кущів

На Дніпропетровщині ведеться масштабна робота з комплексного благоустрою міст та районів, який включає в себе як реконструкцію доріг, тротуарів, будинків, так і створення місць відпочинку: парків, алей, бульварів. При цьому, особлива увага приділяється озелененню територій. Цього року у Дніпропетровській області буде висаджено близько 150 тис дерев та кущів. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков у рамках робочого візиту до Кривого Рогу посадив у найбільшому та одному з найдавніших парків міста ялинку та червоний дуб.

Цього року вже у березні розпочаті роботи з озеленення міст та районів Дніпропетровщини. Зокрема, вже висаджено понад 2 тисячі дерев та майже тисячу кущів, створено нові газони та квітники на площі.

Як зазначив, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, особлива увага в регіоні приділяється благоустрою великих промислових міст, в першу чергу, їх озелененню. Зелені насадження в містах знижують перепади температур, очищають повітря від пилу та послаблюють шум.

«Найбільше екологічне навантаження припадає на потужні промислові центри, такі як Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Жовті Води, Марганець, Павлоград та інші. Ці міста потребують особливої уваги – у першу чергу, у благоустрої. І до цього питання ми підходимо комплексно: реконструюємо вулиці та цілі квартали, створюємо нові парки та озеленюємо вже існуючі для того, щоб у цих містах було зручно та комфортно жити, працювати та виховувати дітей», – сказав Дмитро Колєсніков.

Цього року у Кривому Розі передбачено упорядкувати близько 30 тис га парків, скверів, алей, прибудинкових територій, встановити 21 дитячий та спортивний майданчик, висадити майже 4 тис дерев та понад 6 тис кущів. Наразі вже висаджено близько 700 дерев.


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here