4-6 квітня у торговельних центрах Дніпропетровська відбудуться безкоштовні консультації лікарів в рамках Всесвітнього дня здоров’я

0
16

У Дніпропетровську за ініціативи губернатора Дмитра Колєснікова протягом 4-6 квітня 2013 року з 10.00-15.00 відбудуться акції, присвячені Всесвітньому дню здоров’я (7 квітня). Кожен бажаючий зможе безкоштовно виміряти артеріальний та очний тиск, рівень цукру в крові, а також отримати консультації досвідчених лікарів у великих торговельних центрах міста. Про це повідомив директор Дніпропетровського обласного центру здоров’я Юрій Корягін.

Юрій Корягін зазначив, що такі акції мають високу ефективність – щодня виявляється до 30-40% пацієнтів з підвищеним артеріальним тиском, 8-13% з підвищеним внутрішньоочним тиском, 6-8% з підвищеним рівнем глюкози в крові.

«Якщо у людини під час обстежень виявляються відхилення від норми, лікарі надають їй консультації та направляють на більш детальне обстеження до спеціалістів медичних закладів області. Адже такі показники можуть свідчити про наявність гіпертонії, хвороб нирок, глаукому, цукровий діабет тощо», – зауважив директор Дніпропетровського обласного центру здоров’я.

Він наголосив, що цього року Всесвітній день здоров’я проходить під гаслом «Подбайте про свій артеріальний тиск».

За словами головного позаштатного спеціаліста з кардіології департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Алли Гуленко, часто люди відчувають нездужання, але навіть не підозрюють,що у них є проблеми саме з артеріальним тиском.

«Щорічно в Україні відбуваєтьсяблизько 500 тис інсультів, – зауважила вона. – Жертвами інсультів та інфарктів всечастіше стають молоді люди у віці до 40 років. Якщо постійно приймати гіпотензивні препарати, то цього можна уникнути. Головне – вчасно дізнатися про схильність до підвищення артеріального тиску та розпочати лікування».

Юрій Корягін підкреслив, що зважаючи на актуальність проблеми захворюваності на гіпертонію, в Україні та області особлива увага приділяється доступності лікування від неї.

«Наразі в області реалізується державний пілотний проект з регулювання цін на лікарські засоби для осіб із гіпертонічною хворобою. Все більше аптек приєднується до цього проекту у всіх районах області. А це значить, що за бажання подбати про своє здоров’я може кожен мешканець області, який має підвищений тиск», – зауважив Юрій Корягін.

Зазначені акції пройдуть з 10 до 15 години:

·4 квітня – «Мост-сіті центр» (вул. Глинки, 2),

·5 квітня – «Нова лінія» (вул. Стартова, 9а) та центральний автовокзал (вул.Курчатова, 10),

·6 квітня – «Караван» (пгт. Ювілейний, вул. Нижньодніпровська, 17).


Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here