На проспекті ім. Газети «Правда» в Дніпропетровську розпочалось будівництво надземного переходу

0
50

Роботи з комплексної реконструкції однієї з важливих вїзних магістралей Дніпропетровська продовжуються на проспекті ім. Газети Правда будується новий сучасний надземний перехід закритого типу у вигляді скляного мосту на перетині проспекту імені Газети Правда з проспектом Воронцова.

Під час першого етапу комплексної реконструкції проспекту ім. Газети Правда проведені всі роботи з облаштування якісного дорожнього полотна та благоустрою. Відтепер одна із головних вїзних магістралей міста отримала нове обличчя підвищена пропускна спроможність, знижена аварійність. Тепер наше завдання підвищити безпеку руху для пішоходів, – сказав Дмитро Колєсніков.

Губернатор поставив завдання завершити роботи з будівництва відповідно до графіку. Відкриття підземних та надземних пішохідних переходів це безпека жителів Дніпропетровщини. Роботи з будівництва повинні проводитися відповідно до графіку та завершитися вже цього року, – наголосив Дмитро Колєсніков.

Надземний перехід буде виконаний з металоконструкцій з алюмінієвими декоративними елементами, виготовлених виробниками Дніпропетровського регіону, а також високоякісного міцного скла типу триплекс, яке задля сонцезахисту буде облаштоване затемнюючою плівкою. Перехід буде закритого типу, щоб виключити потрапляння всередину споруди й у механізми ескалаторів атмосферних опадів. Для підйому та спуску пішоходів запроектовані по два ескалатори на кожному кінці мосту. Для комфортності пересування пішоходів і зменшення вібрацій пішохідні доріжки у переході будуть викладені спеціальною м’якою гумою. На випадок профілактики й ремонту ескалаторів запроектовані металеві сходи шириною 1,5 м на кожному кінці мосту. Для проходу пішоходів в нічний час передбачене освітлення всередині пішохідного мосту. Конструкція переходу передбачає необхідні умови для руху інвалідів, які пересуваються на візках. Також всередині переходу запроектовані службові приміщення для охорони і оператора обладнання.

Як доповів губернатору Дмитрові Колєснікову директор ТОВ Українсько-Польське підприємство УПС Тарас Палій, на обєкті вже закінчені підготовчі роботи з перевлаштування мереж водопроводу діаметром, виніс кабелів та контактної мережі тролейбуса. Наразі ведуться роботи з улаштування опорних паль. Зокрема, наразі вже встановлено 12 паль. Також вже виготовлені металоконструкції переходу, які знаходяться на зберіганні.

Загальна вартість будівництва надземного переходу складає більше 17 млн грн. Фінансування проходить за рахунок державного та місцевого бюджетів.

Капітальна реконструкція пр. ім. Газети Правда розпочалася у 2011 році. Врамках комплексної реконструкції проспекту було виконано капітальний ремонт проїзної частини. Укладання асфальтобетонного покриття на проспекті імені газети Правда здійснювалося за найсучаснішими технологіями й високими європейськими стандартами. Контроль за якістю робіт з укладання двошарового покриття також здійснювався за спеціально розробленою технологією, яка застосовується в європейських країнах. Зокрема, відповідно до зазначеної технології контролювалася температура суміші в кожному автомобілі на місці укладання. Через кожні 100 метрів покриття перевірялися висотні позначки, поперечний похил, ширина й товщина шару, щільність і т.д.

На другому етапі в 2012 році реконструйовані три підземні переходи (в районі Юрївської розвязки, вулиці Калинова та вулиці Байкальська). У ході реконструкції була повністю замінена їх гідроізоляція, електроосвітлення, сходи, відремонтовані стіни й підлога, влаштовано пандуси для пересування інвалідів-візочників та пішоходів з дитячими колясками. На входах у підземні переходи збудовані нові павільйони.



Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here