До Дня захисту дітей на Дніпропетровщині будуть встановлені 350 нових спортивних та дитячих майданчиків

0
31

До Дня захисту дітей на Дніпропетровщині будуть встановлені 350 нових спортивних та дитячих майданчиків

До Дня захисту дітей на Дніпропетровщині планують встановити 350 спортивних та дитячих майданчиків. Зокрема, в обласному бюджеті на будівництво 100 із них передбачено 5 млн грн. Влаштування майданчиків стало доброю традицією на Дніпропетровщині, яку підтримують громадські організації, політичні партії та соціально активні підприємства. Вони планують за власні кошти побудувати ще близько 250 майданчиків. Про це повідомили в управлінні у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Програма з облаштування спортивно-дитячих майданчиків започаткована на Дніпропетровщині ще Олександром Вілкулом. Ця ініціатива була заснована ним у Кривому Розі, а з 2010 року, коли він обійняв посаду голови облдержадміністрації, розповсюдилась по всьому регіону.

В Дніпропетровській області за 3 роки встановлено 526 дитячих та 297 спортивних майданчиків. Тільки з обласного бюджету було виділено близько 11 млн грн, за які встановили 201 майданчик. Наразі, ця традиція в регіоні продовжується.

Зокрема, голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков видав доручення від 22 лютого 2013 року керівникам міст та районів до 1 червня встановити ще 100 нових майданчиків за кошти обласного бюджету, з них 50 спортивних та 50 дитячих. Традиційно громадські організації, політичні партії та соціально відповідальні підприємства підтримують цю програму. Вони за власні кошти планують побудувати ще близько 250 нових спортивних та дитячих майданчиків. Зокрема, найактивніший учасник у будуванні нових майданчиків Партія регіонів.

Губернатор Дмитро Колєсніков наголосив, що саме в маленькому віці закладаються основи виховання та фізичного здоровя дитини. У регіоні будуються нові садки для того, щоб діти отримували якісну дошкільну освіту, та встановлюються дитячі майданчики для їх фізичного здоровя.

Зокрема, як підкреслив Дмитро Колєсніков, наразі стоять завдання для утримання в належному стані існуючих майданчиків, треба оновити їх, привести до ладу після зими.

Те, що в регіоні будуються нові спортивні та дитячі майданчики дуже важливо. Але не треба забувати про ті, що були створені за минулі роки. Впевнений, якщо громада разом із місцевою владою обєднається, то до кінця весни усі майданчики знову будуть виглядати як нові, – сказав Дмитро Колєсніков. Відповідне завдання поставлено керівникам міст та районів.

Dnepr.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here