Швейцарські компанії мають намір інвестувати у розвиток виробництва на Дніпропетровщині ще 250 млн доларів

0
46

Швейцарські компанії мають намір інвестувати у розвиток виробництва на Дніпропетровщині ще 250 млн доларів

Зокрема, швейцарською групою Glas Trsch (в Україні представлена компанією «Укргас») планується розширення на Дніпропетровщині існуючого виробництва у Дніпродзержинську, де навесні 2013 року планується запуск 2-ї лінії виробництва склопакетів. Минулого року тут розпочала роботу 1-ша лінія виробництва. Реалізацію проекту супроводжувало Дніпропетровське інвестиційне агентства (ДІА). Обсяг інвестицій – понад 3 млн доларів.

Ще один завод з виробництва склопакетів цієї компанії працює у Кривому Розі. Скло для виробництва наразі завозиться з Польщі, тому інвестори розглядають можливість будівництва в області заводу з виробництва фасадного скла. Проект передбачає створення 300 робочих місць та інвестиції у розмірі 250 млн доларів.

Загалом в Україні Glas Trsch володіє 10 підприємствами (Дніпропетровську, Києві, Кривому Розі, Одесі та ін), на яких працює близько 1000 чоловік. Сумарна виробнича потужність українських підприємств становить більше 5 млн. кв. м склопакетів в рік.

Губернатор Дмитро Колєсніков зазначив, що новий інвестпроект компанії з розширення виробництва супроводжуватиме Дніпропетровське інвестиційне агентство. «Пошук місця для будівництва нового заводу, допомога у проведенні усіх необхідних процедур, супроводження на усіх етапах реалізації проекту – це стандарт інвестиційного сервісу на Дніпропетровщині. Те, що швейцарські партнери мають намір розвивати бізнес на Дніпропетровщині, будувати новий завод – це ще одне підтвердження сприятливого бізнес-клімату в регіоні», – зазначив Дмитро Колєсніков.

Посол Швейцарії Крістіан Шьоненбергер зазначив, що на Дніпропетровщині створені сприятливі умови для інвестування. «Переговори з губернатором Дмитром Колєсніковим пройшли в конструктивному та прагматичному ключі. Є впевненість в тому, що ми зможемо почати реалізацію проекту Glas Trsch вже цього року», – сказав Крістіан Шьоненбергер.

Губернатор також підкреслив, що загалом співробітництво регіону із Швейцарською Конфедерацією охоплює такі галузі, як металургія, машинобудування, фармацевтика та інші, проте потенціал для розвитку є великим.

«Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області із Швейцарської Конфедерації, станом на 31 грудня 2012 року склав 8 млрд 351,8 млн дол США. За минулий рік зовнішньоторговельний оборот області із Швейцарією склав 49,1 млн дол США, це – майже 3% загального товарообігу України зі Швейцарською Конфедерацією», – зазначив під час зустрічі Дмитро Колєсніков.

У 2012 році Дніпропетровщиною експортовано 3,7 млн дол США, що складає 0,04% від загального обсягу експорту товарів регіону. Імпорт же зі Швейцарією склав 45,4 млн дол США, це становить 0,7% від загального імпорту товарів до області.

З області до Швейцарії експортуються: вироби з чорних металів – 74,4% (у загальному обсязі експорту товарів з області до Швейцарії), залізничні або трамвайні локомотиви, шляхове обладнання – 10,4%, деревина і вироби з деревини – 8,2%, електричні машини і устаткування – 2,5%.

До області зі Швейцарії імпортуються: фармацевтична продукція – 79,3% (у загальному обсязі імпорту товарів до області зі Швейцарії), машини, апарати і механічні пристрої – 11,2%, різні харчові продукти – 3,3%.

В області зареєстровано 16 підприємств, в які вкладено інвестиції зі Швейцарії.

За інформацією ОДА

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here