Дмитро Колєсніков привітав родину, в якій цьогоріч народилася перша трійня в Україні

0
67

Дмитро Колєсніков привітав родину, в якій цьогоріч народилася перша трійня в Україні

Голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков у відвідав та привітав молоду матір, яка зараз знаходиться разом із малюками у Дніпропетровській дитячій міській клінічній лікарні №6. Губернатор вручив родині Котиків допомогу від обласної влади сертифікат на 50 тис гривень та подарунки.

Родина Світлани Котик вже має трьох синів хлопчиків 16, 13 та 10 років, але протягом багатьох років батьки мріяли про доньку. Саме завдяки цій мрії родина наважилася на четверті пологи, які окрім донечки подарували їм ще й двох хлопчиків-близнюків.

Пологи з самого початку обіцяли бути складними по-перше, народження трійні завжди стає випробуванням як для матері, так і для лікарів. По-друге, становище виявилося ускладненим через важку хворобу серця майбутньої породіллі.

Кваліфіковані медики не залишали Світлану без нагляду з самого початку вагітності. Поруч із 38-річною матірю постійно знаходилися лікарі, які контролювали її стан, підтримуючи жіноче серце, що билося за чотирьох. Фахівці Обласної клінічної лікарні ім. Мечникова вибороли право на життя Світлани та її дітей першої у цьому році трійні, народженої в Україні.

Народження трійні це справжній подвиг. Жінка, яка ризикувала собою заради народження нового життя гідна самої високої поваги. Завдяки сумлінній наполегливій праці багатьох лікарів перша в Україні трійня, народжена у 2013 році, побачила світ у дніпропетровському пологовому будинку. Ми щиро радіємо за вас і обіцяємо підтримку, – сказав Дмитро Колєсніков.

Якщо раніше технології не дозволяли виходжувати немовлят з малою вагою, то наразі лікарі Дніпропетровщини отримали можливість рятувати життя новонароджених навіть з вагою близько 500 грамів завдяки впровадженню новітніх стандартів перинатальної допомоги та освоєнню високотехнологічного обладнання.

Якби такі складні пологи відбувалися кілька років тому, шанси на благополучне завершення були б мізерними. Світлана Котик змогла виносити та народити цю трійню лише завдяки кваліфікованості медичної допомоги і гарній підготовці лікарів, – розповів Дмитро Колєсніков.

Розвиток потужної мережі міжрайонних пологових будинків та створення сучасних перинатальних центрів відбувається за підтримки національного проекту Президента України Нове життя нова якість охорони материнства та дитинства. Ці установи забезпечують кваліфіковане супроводження вагітності, надають комплексну допомогу породіллям у найскладніших ситуаціях.

Наразі у регіоні вже відкрито два перинатальних центри у Дніпропетровську та Кривому Розі, розраховані на 4000 та 3000 пологів на рік відповідно. Відпрацьована трирівнева система надання перинатальної допомоги, що дозволяє консультувати та лікувати пацієнток, не зважаючи на місце їх проживання.

Губернатор вручив Світлані Котик подарунки паспорт на газову піч, три набори для новонароджених та сертифікат на 50 тис гривень, виданий в рамках обласної програми підтримки сімей з дітьми. Також Дмитро Колєсніков поставив перед соцслужбами завдання піклуватися про родину.

Про те, що вагітна трійнею, дізналася на другому місяці вагітності. Почуття були надзвичайні. Разом з чоловіком прийняли рішення народжувати, зараз він зі старшими синами чекає на нас вдома. Родина радіє, адже діти завжди бажані це сенс та стимул для життя, – розповіла Світлана Котик.

Наразі у Павлоградській райдержадміністрації вже відпрацьовано питання благоустрою житлового будинку родини Котиків, яка мешкає у селі Вязівок Павлоградського району придбання необхідних меблів, оновлення покриття підлоги та ін.

За інформацією ОДА

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here