У Дніпропетровську до виборів допускають лише своїх”?”

0
20

У зв’язку з тим, що на 21 мажоритарному виборчому окрузі Дніпропетровської міськради депутат, який був обраний у 2010 році – Яків Безбах – був обраний 29 жовтня 2012 року народним депутатом України, в окрузі оголошені довибори.

5 лютого за планом мало відбутися засідання міської виборчої комісії щодо реєстрації кандидатів у депутати міськради по цьому окрузі. Як повідомляє репортер ІА РІЦ, який прибув до зазначеного часу – о 15:00 – на засідання територіальної комісії, йому ввічливо, але наполегливо пояснили, що тут робити нічого – йде реєстрація заяв, і жодного рішення ніхто приймати не збирається.

Рішення комісії буде прийнято пізніше, а 6 лютого або вранці 7 лютого воно буде опубліковане на офіційному сайті міськради, – запевнила репортера голова комісії Валентина Панкулич.

Але, як виявилося, засідання комісії 5 лютого все ж таки відбулося. І на ньому було прийнято рішення, згідно з яким кандидатами в депутати міськради на довиборах по 21 виборчому округу міста Дніпропетровська зареєстровані представники від Партії регіонів, Народної партії, Соціалістичної партії та партії Україна майбутнього.

Водночас було відмовлено в реєстрації на підставі ст. 38 Умови реєстрації кандидатів у депутати в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі закону України Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів:

– Власову Г.А., партія Громадянська позиція,

– Лупандіну О.А., партія Громадька сила,

– Хозіну Д.С., Партія зелених України

Як зазначають юристи, Закон передбачає в ст. 44 п. 2 наступне: рішення про відмову в реєстрації кандидата повинне містити вичерпні підстави відмови. Втім, присутнім на засіданні кандидатам комісія не дала жодних пояснень, а послала… уважно читати зазначений вище закон.

Ось таким чином відкрита дніпропетровська міська влада фільтрує кандидатів на ‘угодних’ і ‘неугодних’.

До речі, на офіційному сайті Дніпропетровської міськради – www.dniprorada.gov.ua публікації цього рішення відшукати так і не вдалося. Але почекаємо до ранку 7 лютого, може з’явиться все ж …

Джерело: Дніпроград

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here