24 апреля, ВИСТАВКА ФОТОГРАФІЙ АНДРЕАСА ГЕРЦАУ (ГЕРМАНІЯ) „NORMAL“

0
30

24 апреля, ВИСТАВКА ФОТОГРАФІЙ АНДРЕАСА ГЕРЦАУ (ГЕРМАНІЯ) NORMAL

24 апреля, ВИСТАВКА ФОТОГРАФІЙ АНДРЕАСА ГЕРЦАУ (ГЕРМАНІЯ) „NORMAL“

ВИСТАВКА ФОТОГРАФІЙ АНДРЕАСА ГЕРЦАУ (ГЕРМАНІЯ)

NORMAL

Життя українського міста очима іноземного фотографа

____________________________________________

24 квітня о 18.30 арт-центр Квартира і GoetheInstitut в Україні запрошують Вас на відкриття виставки фотографїй NORMAL Андреаса Герцау (Німеччина) за участю Вери Багаліантц, директора GoetheInstitut в Україні і Віктора Марущенка, українського фотографа, засновника Школи фотографії Віктора Марущенка. В рамках виставки 25 квітня відбудеться майстер-клас Фотографія у сучасному світі Віктора Марущенко.

Програма заходів в рамках відкриття виставки NORMAL:

24 КВІТНЯ 2012(ВІВТОРОК)

18.30 – Відкриття виставки, на якому виступлять директор Goethe-Institut в Україні г-жа Вера Багальянтц та відомий український фотограф, засновник Школи фотографії, Віктор Марущенко.

Вхід на відкриття виключно за запрошеннями!

*З 25 квітня до 13 травня виставка буде відкрита для усіх бажаючих.

25 КВІТНЯ 2012 (СЕРЕДА)

18.30 – 22.00 Майстерклас Віктора Марущенко Фотографія у сучасному світі.

Вхід вільний!

Обов’язкова попередня реєстрація за тел.: 050 42 11 304

або e-maіl: artkvartira@gmail.com

Про виставку NORMAL:

В центрі уваги відомого німецького фотографа нетуристичний погляд на повсякденне, нормальне життя українського міста. Андреас Герцау вважає, що класичний репортаж – мертвий. Мовляв, глядачеві або читачеві вже не треба розповідати, як влаштований світ. Його досвід говорить сам за себе: фотограф знімав громадянські війни в Сьєрра-Леоне, Ліберії, Руанді, а також Нью-Йорк до і після терактів 11 вересня 2001-го, Гаїті після землетрусу, фотографував вуличне життя Стамбула, Москви, Новосибірська, Києва, наркоманське середовище Гамбурґа.

На представленій виставці в арт-центрі Квартира у українського глядача виникне добра можливість порівняти свій особистий погляд на життя українських вулиць з поглядом іноземного фотографа, який покаже нормальну, звичайну буденність без примарних прикрас. Можливо, ми не побачимо нічого незвичайного, а можливо – не впізнаємо місця та людей біля яких проходимо кожного дня.

Віктор Марущенко , відомий український фотограф і засновник ‘Школи фотографії Віктора Марущенка:

Андреас Герцау типовий приклад сучасного фотографа, який тривалий час був фотожурналістом. Враховуючи світові події останнього часу, він переорієнтувався у streetart-фотографію.

Олексій Растяпін, архітектор та власник арт-центру Квартира:

Для нас експозиція NORMAL ще один привід розширити мистецькі обрії наших відвідувачів. Завдяки GoetheInstitut, вважаю, нам це вдасться. Адже, вже не є секретом, що зараз мистецтво розвивається дуже швидко, хоч і не завжди якісно. Проте, наша головна ціль не просто встигати за тим, що пропонує або диктує Хтось культовий, а власноруч створювати такі обставини, що відкриють публіці нові погляди, знання та враження.

Про майстер-клас Віктора Марущенко Фотографія у сучасному світі:

Мета структурування сучасного фотографічного процессу. Адже фотографія вже давно вимагає цього. Під час майстер-класу будуть розлянуті типи фотографій (медіа, комерційна, арт та ін.), а також надана оцінка кожному з них.

Аудиторія майстер-класу це не тільки фотографи, але і глядачі, яким буде цікаво дізнатися про тенденції у сучасному фотосвіті. Бо саме від останніх залежить оцінка и сприйняття показаного. Саме тому вони мають бути внутрішньо обізнаними та підготовленими для відвідування сучасних фотовиставок, які інколи можуть шокувати і вимагають додаткових розяснень з боку митців.

Зі зростанням кількості цифрових камер в руках фотографів і демократизацією процесу створення фотографії не відбувається буму української фотографії як такої. Можливо, відповідь на питання криється втому, що десятки молодих людей, які вважають себе профі, ігнорують вивчення світових фото – досягнень і тенденцій, тим самим позбавивши себе потужних факторів інспірації творчості.

Віктор Марущенко – відомий український фотограф і засновник ‘Школи фотографії Віктора Марущенка’ є автором і учасником десятків персональних і групових виставок в Україні та за її межами (Швейцарія, Німеччина, Канада, Молдова, Росія).Його роботи увійшли до антології світової фотографії з колекції (видавництво Braus, 1994),фотоальбом ‘Віктор Марущенко. України. Фотографії’ вийшов вавторитетному видавництві Benteli VerlagBern (1997). Віктор є учасником двох бієнале сучасного мистецтва у Венеції (2001) і Сао-Пауло(2004).

*Майстер-клас не є вузькоспеціалізованою подією – інформація адресована всім зацікавленим у такому виді мистецтва як фотографія.

Графік роботи виставки фотографїй NORMAL для усіх бажаючих:



25 квітня. 13 травня 2012

11.00 – 17.00

Вихідні :

понеділок-вівторок Адреса:

Арт-центр Квартира,

м. Дніпропетровськ,

вул. Червона Площа, буд.3, кв.1

Вхід – вільний!

Додаткова інформація:

(056)371 45 22, 050 42 11 304

artkvartira@gmail.com

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here