25 сентября – 25 октября Выставка Единство в разнообразии”, Художественный музей”

0
30

Выставка ‘Единство в разнообразии’, Художественный музей



Мета виставки ‘Єдність в різноманітті’ покликана розкрити національну самобутність культур народів, які проживають в Україні, крізь призму образотворчого мистецтва.

Дніпропетровський художній музей володіє унікальним зібранням творів українських, російських, білоруських, грузинських, вірменських, азербайджанських, молдавських, литовських, латвійських, естонських, єврейських художників.


І, не дивлячись на те, що представлені в експозиції роботи були створені майстрами, головним чином, у 70-80-ті роки ХХ століття, основні тенденції їх мистецтва, сформовані віковими традиціями, характером природи своєї Вітчизни, продовжують розвиватися і в сучасних умовах життя в єдиній України.


64 твори 52-х авторів, з якими знайомить нас виставка ‘Єдність в різноманітті’, розкривають жанрову, тематичну і стилістичну різноманітність мистецтва художників різних національностей, відображають бажання підкреслити індивідуалізацію особистої творчої манери, пошуки власної неповторної пластичної лексики, зберігаючи при цьому єдність у намаганні виразити своєрідність життя, побуту свого народу, образу людини з притаманними тільки для певної нації особливостями зовнішності і особливостями характеру, показати, як неповторна у своїй красі рідна природа.


Разом з тим, виставка дає можливість переконатися, що справжня майстерність не замикається у світі особистих почуттів, не обмежується лише національною тематикою і стилістикою, а намагається через них вийти на рішення загальнолюдських проблем. Ця особливість мистецтва художників різних національностей робить його інтересним, зрозумілим і близьким усім народам, для яких Україна стала другою Батьківщиною.



25 сентября - 25 октября Выставка Единство в разнообразии, Художественный музей25 сентября - 25 октября Выставка Единство в разнообразии, Художественный музей25 сентября – 25 октября 2010 года, с 10.00 до 17.30

Художественный музей

ул. Шевченко, 21, тел.: 47-33-38, 47-32-65, 744-60-35

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here