Кожен дніпропетровець матиме можливість займатися спортом

0
54

У 2012 році у Дніпропетровську було проведено 162 чемпіонати, кубки і турніри з різних видів спорту. За минулий рік збірні команди міста 16 разів брали участь у змаганнях вищого рівня і поверталися звідти з високими нагородами. Про це під час прес-конференції повідомила заступник міського голови Ірина Зайцева. 2012 року відкрито Льодову арену, реконструйовано футбольне полеу Молодіжному парку відпочинку та дозвілля, у комунальну власність перейшов стадіон вагоноремонтного заводу. Зараз триває розробка проекту його реконструкції. На сьогодні там спільно з інвесторами відремонтовано спортивний зал для ігрових видів спорту. Також плануємо відновити там базу для занять важкою атлетикою, – зазначила Ірина Зайцева.

За її словами, сьогодні для міста важливо продовжувати розвивати спортивну інфраструкту, яка була б доступна кожному дніпропетровцю. Зокрема, цього року у місті планується коштом міського бюджету облаштувати 60 майданчиків, з них 30 спортивних, у тому числі 10 майданчиків для занять Workout, решта так звані дитячі ігрові містечка. У планах цього року реконструкція стадіону на житловому масиві Придніпровськ, відкриття туристичного куточка для скелелазіння та облаштування велосипедної доріжки у Молодіжному парку. Окрім того, хочемо облаштувати у місті ще декілька футбольних полів зі штучним покриттям. Працюємо над проектом будівництва комплексу для занять ігровими видами спорту у тому ж таки Молодіжному парку, сказала заступник міського голови.

Міська влада й надалі сприятиме популяризації здорового способу життя, особлива увага приділятиметься молоді. Для нас поява громадських організацій, які популяризують здоровий спосіб життя у тому числі і серед молоді, дуже важлива, і міська рада їх всіляко підтримуватиме, як наприклад це відбувається з воркаутерами. Ми хочемо запропонувати студентській молоді позмагатися на кращий проект спортивної направленості, який буде втілено у життя коштом міського бюджету. Ще один конкурс буде проведено серед тренерів, активістів, або громадських діячів, які працюють у спротивних клубах, секціях за місцем мешкання. Переможцю допоможемо з придбанням спортивного інвентарю, орендою приміщення і звісно надамо грошову премію. Сьогодні досить багато людей працюють у спортивних, тренажерних залах, залах загальноосвітніх шкіл, спортивних базах заводів, тобто це так звана робота за місцем мешкання або приватні спортивні секції. До речі, такі спортивні секції за місцем мешкання відвідують до 10 тисяч дніпропетровців. Також продовжуватиме цього року відкривати нові спортивні секції та розвивати спортивні напрямки, які нещодавно з’явилися у нашому місті, додала Ірина Зайцева.

У Дніпропетровську спортом займаються близько 80 тисяч мешканців.

За інформацією пресс-служби Дніпропетровської міської ради.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here